KookJij

Aardbeien roomhart

Een heerlijk aardbeien roomhart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardbeien roomhart te bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de springvorm in met boter, Meng backin door de bloem, zeef het. Neem een gote pan en giet hierin warm water. Plaats een schaal in het warme water (au bain marie) en breek hierin de eieren. Klop met een mixer met garde de eieren met de suiker tot een schuimige massa. Spatel voorzichtig de gezeefde bloem met een spatel handmatig door de luchtige eieren (niet mixen). Giet het beslag in de springvorm en bak dit in 30 minuten gaar en goudbruin. De taart is gaar wanneer (na zacht indrukken) de taart terug veert. Verwijder na het bakken de springvorm en laat de taart op een rooster goed afkoelen. Rooster in een koekenpan (zonder boter of olie) het amandelschaafsel goudbruin. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de taart 2 keer horizontaal doormidden. Klop de slagroom met de klop fix bijna stijf. Roer de aardbeienjam tot deze glad is en meng deze handmatig door de ongezoete slagroom. Bestrijk het onderste deel (op het snijvlak) van de taart met tweederde van de slagroomvulling. Leg de bovenste helft met het snijvlak naar beneden erbovenop. Bestrijk de zijkant en de bovenkant van de taart met de resterende slagroomvulling. Druk het amandelschaafsel tegen de zijkant van de taart. Snijd de aardbeien in plakjes en leg ze dakpansgewijs in de vorm van een hart op de taart. Bereid de taartina volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bestrijk het aardbeienhart voorzichtig met de gelei. Plaats de taart voor gebruik in de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Rijk Snitselaar

Rijk Snitselaar zegt:
Oke Anna, thanks!
We gaan 't proberen ;-)
Rijk Snitselaar

Rijk Snitselaar zegt:
Hallo Marijke,

Ik had een paar vraagjes over jouw recept.
- Hoe groot moet het bakblik zijn, wat is de diameter van de taart?
- Voor hoeveel personen is deze taart?
- Je moet de taart 2x horizontaal doormidden snijden, je gebruikt alleen de boven en onderkant, wat gebeurt er dan met het tussenstuk?
- Wat zijn de groene dingetjes die je op de foto op en naast de taart ziet liggen?

De taart ziet er heerlijk uit, ben heel benieuwd!

Groeten Rijk
janneke

janneke zegt:
Ziet er lekker uit.
abby

abby zegt:
Ik heb de cake gemaakt hij ziet er wel goed uit, juist dat ik het tartine niet zo lekker vind.
victoria

victoria zegt:
Leuke recepten, lekker:p
md

md zegt:
Leuk heh :)
sevde 326

sevde 326 zegt:
Dat wil ik maken
voor mijn neef.
:)
Inspecktuur van cake

Inspecktuur van cake zegt:
mooie decoratie lekker:? cijver: 9:p
Wen

Wen zegt:
eindelijk een taart die simpel is qua liefde! (meeste liefdestaarten zijn erg ingewikkeld) dankjewel:D
anonien

anonien zegt:
Lijkt me lekker
moet het alleen nog maken,
maar ziet er lekker uit hoor.
Anna

Anna zegt:
Hallo Anita,

Voor deze taart kun je een vorm van 26/28 cm gebruiken.

Succes!
Anna
KookJij.
anita jacobs

anita jacobs zegt:
Welke doorsnee springvorm gebruik jij voor dit recept.

Groetjes Anita Jacobs
zoe

zoe zegt:
ik ben blij met zoon recept ik was bang dat ik geen taart kon vinden om te baken;)
vanina

vanina zegt:
ik vind het een mooi en leuk recept ik hoop dat er meer mensen jouw recept maken;)
christell

christell zegt:
wel lekker hoor;):p