Recept
« Terug naar recepten
Aardbeien roomhart
PT40M
Aardbeien roomhart
Een heerlijk aardbeien roomhart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
55
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeien roomhart te bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de springvorm in met boter, Meng backin door de bloem, zeef het. Neem een gote pan en giet hierin warm water. Plaats een schaal in het warme water (au bain marie) en breek hierin de eieren. Klop met een mixer met garde de eieren met de suiker tot een schuimige massa. Spatel voorzichtig de gezeefde bloem met een spatel handmatig door de luchtige eieren (niet mixen). Giet het beslag in de springvorm en bak dit in 30 minuten gaar en goudbruin. De taart is gaar wanneer (na zacht indrukken) de taart terug veert. Verwijder na het bakken de springvorm en laat de taart op een rooster goed afkoelen. Rooster in een koekenpan (zonder boter of olie) het amandelschaafsel goudbruin. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de taart 2 keer horizontaal doormidden. Klop de slagroom met de klop fix bijna stijf. Roer de aardbeienjam tot deze glad is en meng deze handmatig door de ongezoete slagroom. Bestrijk het onderste deel (op het snijvlak) van de taart met tweederde van de slagroomvulling. Leg de bovenste helft met het snijvlak naar beneden erbovenop. Bestrijk de zijkant en de bovenkant van de taart met de resterende slagroomvulling. Druk het amandelschaafsel tegen de zijkant van de taart. Snijd de aardbeien in plakjes en leg ze dakpansgewijs in de vorm van een hart op de taart. Bereid de taartina volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bestrijk het aardbeienhart voorzichtig met de gelei. Plaats de taart voor gebruik in de koelkast.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Rijk Snitselaar zegt:
Ik had een paar vraagjes over jouw recept.
- Hoe groot moet het bakblik zijn, wat is de diameter van de taart?
- Voor hoeveel personen is deze taart?
- Je moet de taart 2x horizontaal doormidden snijden, je gebruikt alleen de boven en onderkant, wat gebeurt er dan met het tussenstuk?
- Wat zijn de groene dingetjes die je op de foto op en naast de taart ziet liggen?
De taart ziet er heerlijk uit, ben heel benieuwd!
Groeten Rijk
abby zegt:
Wen zegt:
Anna zegt:
Voor deze taart kun je een vorm van 26/28 cm gebruiken.
Succes!
Anna
KookJij.
Rijk Snitselaar zegt:
We gaan 't proberen ;-)