Recept
« Terug naar recepten
Aardbeiencakerol
PT30M
Aardbeiencakerol
Een lekker en makkelijk recept.
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
landbäckerei en Betty Bossi Backbuch
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeiencakerol te bereiden
- Klop de dooiers met de suiker en de 2 eetlepels heet water tot een lichte luchtige créme, klop ook de eiwitten stijf met een beetje zout en schep dit met het meel met beetjes om en om door het dooiermengsel. Verdeel dit over het bakblik en strijk het mooi glad. Dit 10-15 minuten bakken op 200 graden en op een met suiker bestrooide theedoek storten zodat het bakpapier boven ligt, dit af laten koelen met het bakblik erop, dan de bakplaat verwijderen en héél voorzichtig het bakpapier eraf halen. Terwij de vorm afkoelt de vulling maken. Aardbeien wassen en droogdeppen, de helft van de aardbeien pureren met 25gr suiker en de rest in stukjes snijden. De slagroom met de versteviger en de vanillesuiker stijfkloppen en de aardbeienpuree erdoor scheppen. Dit mengsel uitsmeren op de biscuitbodem en de aardbeistukjes erover verdelen (enkele stukjes voor garnering bewaren). De cake oprollen en de bovenkant met poedersuiker bestrooien en garneren met de partjes aardbei en eventuele andere versieringen die je leuk vind.
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Dit is een combinatie van twee recepten omdat uit het boekje waar vulling in stond de bodem veel te dik was om te rollen.
mathias zegt:
Ik kan u vertellen, dat ik heel veel goede reacties heb gehad.
Doe mij een plezier, en ga verder met zulke recepten.
Prima zo.