Recept
« Terug naar recepten
Aardbeientaart
PT30M
Aardbeientaart
Een heerlijk aardbeientaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lies Melein
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeientaart te bereiden
Bereiding koekjesdeeg:
Roer malse boter in de keukenmachine tot een zeer zachte crème.
Zakje vanillesuiker, voeg bij de boter.
Meng de suiker bij de boter. Voeg het ei toe.
Zeef de bloem met het bakpoeder en het snuifje zout. Meng kort.
Kneed het deeg niet, maar zorg gewoon dat alle ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn.
Verpak het deeg in plastic folie en bewaar minstens een halfuurtje in de koelkast.
Neem de taartvormpjes klaar, Inboteren hoeft niet.
Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot 3 à 4 mm dikte.
Steek met een uitsteker cirkels die 2 cm groter zijn dan de taartvormpjes.
Beleg de vormpjes met het deeg en prik even in.
Zet de beklede taartvormpjes een halfuurtje in de koelkast.
Verwarm de oven op 190°C.
De taartbodems gaan we blind bakken. Dit kan met bakerwten, maar het kan ook zonder.
Plaats de taartvorm in de oven bak goudbruin in 15 minuten.
Ontvorm en laat de taartvormpjes op een rooster afkoelen.
Maak de banketbakkersroom: klop de eieren met de suiker tot een schuimige massa, oer de bindstof eronder en een deeltje melk erbij en dan alles laten doorkoken, laten afkoelen, dit is je vulsel voor je taartjes. Je kan er ook wat slagroom onder mengen om het nog wat luchtiger te maken.
Je taartvormpjes bestrijken met confituur of chocolade en dan je banketbakkersroom in spuiten, en afwerken met mirenge of slagroom en aardbeien. Mirenge is 2 eiwit met 125 suiker opkloppen in vetvrije pot zeker 10 minuten, beetje per beetje suiker toevoegen.
Roer malse boter in de keukenmachine tot een zeer zachte crème.
Zakje vanillesuiker, voeg bij de boter.
Meng de suiker bij de boter. Voeg het ei toe.
Zeef de bloem met het bakpoeder en het snuifje zout. Meng kort.
Kneed het deeg niet, maar zorg gewoon dat alle ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn.
Verpak het deeg in plastic folie en bewaar minstens een halfuurtje in de koelkast.
Neem de taartvormpjes klaar, Inboteren hoeft niet.
Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot 3 à 4 mm dikte.
Steek met een uitsteker cirkels die 2 cm groter zijn dan de taartvormpjes.
Beleg de vormpjes met het deeg en prik even in.
Zet de beklede taartvormpjes een halfuurtje in de koelkast.
Verwarm de oven op 190°C.
De taartbodems gaan we blind bakken. Dit kan met bakerwten, maar het kan ook zonder.
Plaats de taartvorm in de oven bak goudbruin in 15 minuten.
Ontvorm en laat de taartvormpjes op een rooster afkoelen.
Maak de banketbakkersroom: klop de eieren met de suiker tot een schuimige massa, oer de bindstof eronder en een deeltje melk erbij en dan alles laten doorkoken, laten afkoelen, dit is je vulsel voor je taartjes. Je kan er ook wat slagroom onder mengen om het nog wat luchtiger te maken.
Je taartvormpjes bestrijken met confituur of chocolade en dan je banketbakkersroom in spuiten, en afwerken met mirenge of slagroom en aardbeien. Mirenge is 2 eiwit met 125 suiker opkloppen in vetvrije pot zeker 10 minuten, beetje per beetje suiker toevoegen.