Recept
« Terug naar recepten
Abrikozen gevuld met notenroomkaas
PT25M
Abrikozen gevuld met notenroomkaas
Een heerlijk abrikozen gevuld met notenroomkaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Abrikozen gevuld met notenroomkaas te bereiden
Wel de abrikozen in lauw water zodat ze goed opzwellen. Leg ze daarna op keukenpapier zodat ze iets drogen. Bewaar enkele walnoten voor garnering en hak de rest fijn.
Meng de roomkaas met melk, geraspte kaas, peper, zout en
gehakte noten. Vul de spuitzak met dit mengsel en spuit rozetten in de abrikozen. Garneer met stukjes walnoot.
Tip:
Vul de abrikozen eens met een mengsel van kruidenroomkaas met fijngesnipperde sjalotjes of mierikswortel (potje).
Variatie:
Vervang de gedroogde abrikozen door abrikozen op sap (blik) maar laat deze goed uitlekken.
Meng de roomkaas met melk, geraspte kaas, peper, zout en
gehakte noten. Vul de spuitzak met dit mengsel en spuit rozetten in de abrikozen. Garneer met stukjes walnoot.
Tip:
Vul de abrikozen eens met een mengsel van kruidenroomkaas met fijngesnipperde sjalotjes of mierikswortel (potje).
Variatie:
Vervang de gedroogde abrikozen door abrikozen op sap (blik) maar laat deze goed uitlekken.