Recept
« Terug naar recepten
Adriatisch soepje met Noordzeevis
PT45M
Adriatisch soepje met Noordzeevis
Een heerlijk adriatisch soepje met noordzeevis recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Adriatisch soepje met Noordzeevis te bereiden
De peterselie schoonmaken en fijnhakken. Het knoflookteentje pellen en fijnhakken. De tomaten even laten schrikken in kokend water, onmiddellijk afkoelen in koud water, pellen, in vieren snijden, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in reepjes snijden. De ansjovisfilets in stukjes snijden.
De gehakte peterselie, het knoflook en de stukjes ansjovisfilets even aanstoven in hete olijfolie, de witte wijn toevoegen en een tiental minuten inkoken.
De stukjes tomaat, de saffraan en de visfumet toevoegen en een tiental minuten laten sudderen op een zacht vuurtje. De visfilets in reepjes snijden en 3 minuten in de soep pocheren.
De korstjes van het brood snijden en de sneetjes goudbruin roosteren in een warme oven of in een broodrooster. De geroosterde sneetjes op de bodem van warme diepe borden leggen, overgieten met de hete soep en serveren.
De gehakte peterselie, het knoflook en de stukjes ansjovisfilets even aanstoven in hete olijfolie, de witte wijn toevoegen en een tiental minuten inkoken.
De stukjes tomaat, de saffraan en de visfumet toevoegen en een tiental minuten laten sudderen op een zacht vuurtje. De visfilets in reepjes snijden en 3 minuten in de soep pocheren.
De korstjes van het brood snijden en de sneetjes goudbruin roosteren in een warme oven of in een broodrooster. De geroosterde sneetjes op de bodem van warme diepe borden leggen, overgieten met de hete soep en serveren.