KookJij

Advocaattaart

Een heerlijk advocaattaart recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Internet
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Advocaattaart te bereiden

1. Bekleed een cakeblik met huishoudfolie.
2. Los de gelatine blaadjes op in ruim koud water.
3. Klop in een schaal boter, suiker en vanille-suiker.
4. Doe 1 voor 1 de dooiers erbij en klop tot een luchtige massa.
5. Meng de advocaat er (voorzichtig) door.
6. Klop de opgeloste gelatine erdoor.
7. Laat het geheel lobbig worden tot de dikte van vla.
8. Klop de slagroom.
9. Klop de eiwitten.
10. Schep eerst de slagroom luchtig door de “vla” en dan de eiwitten.
11. Leg de lange vingers met de suikerkant naar beneden in het cakeblik. Leg de lange vingers allemaal dezelfde kant op.
12. Dan een laagje advocaatmengsel.
13. Dan weer een laag lange vingers.
14. Om en om zo doorgaan: lange vingers, advocaat.
15. Laatste laag: lange vingers.
16. Zet het een nachtje in de koelkast.
17. Keer het cakeblik om en haal de taart te voorschijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Opnieuw uit- en inloggen wil ook wel eens helpen. Succes!
Groetjes,
Anna.;)
jvanhalen

jvanhalen zegt:
@ Anna & Liske: ook al sta ik ingelogd, dan zegt ie dat ik geen toegang heb om te wijzigen. Misschien dat het aan de I-pad ligt. Zal het eens op de pc proberen.
Liske

Liske zegt:
Hallo Joyce, natuurlijk kun je dat aanpassen! Je moet eerst inloggen, en dan het schermpje met penseeltje rechtsboven bij de receptnaam aanklikken. je komt dan bij het recept, dat je dan kunt wijzigen. Succes!
Anna

Anna zegt:
Hallo Joyce,
Je kunt je eigen recept altijd aanpassen, door op het computericoontje (rechtsboven) te klikken, dan kom je in het bewerkingsscherm.
Groetjes,
Anna
KookJij.
jvanhalen

jvanhalen zegt:
@ Nelly: Het staat er idd een beetje raar, maar heb helaas niet de mogelijkheid om het aan te passen. Eerst laten weken in ruim koud water, tot de blaadjes zacht zijn. Daarna de blaadjes goed uitknijpen en in een paar druppels heet water laten oplossen. Het is trouwens ook verkrijgbaar in poedervorm, misschien nog makkelijker.
nelly

nelly zegt:
Gelatineblaadjes kun je toch niet oplossen in koud water? Ze kunnen weken in koud water en dan toegevoegd aan een warme vloeistof. Moet ik dus na het weken ze oplossen in ..... warm water?
jvanhalen

jvanhalen zegt:
Een ruime schaal! Niet een klein kommetje dus :p. Een beetje op gevoel zeg maar.
roos

roos zegt:
Hoeveel deciliter water voor gelatine? Alvast bedankt.
assy54

assy54 zegt:
Zeker te weten en ik laat je horen als ik hem gemaakt hebt :p
jvanhalen

jvanhalen zegt:
@ Assy: leuk, dat het recept map waardig is :)
jvanhalen

jvanhalen zegt:
@ bengel6300: nu heb je het recept weer, kun je weer voorruit :)
Assy

Assy zegt:
Ziet er erg lekker uit en makkelijk te maken - deze gaat in mijn map favorieten:p
bengel6300

bengel6300 zegt:
Hallo Joyce, bedankt voor het receptje, ik heb het vroeger gemaakt maar was het kwijt. Het recept is zeer lekker.
da-ag Raymonda:p