Recept
« Terug naar recepten
Aiglefin au four (schelvis uit de oven)
PT45M
Aiglefin au four (schelvis uit de oven)
Een heerlijk aiglefin au four (schelvis uit de oven) recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aiglefin au four (schelvis uit de oven) te bereiden
Zet de oven op 180ºC.
Maak de vis schoon.
Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
Was de peterselie en hak die fijn.
Snij de citroenen in schijven.
Beboter een ovenvaste schaal, leg de sjalot op de bodem, geef er zout en peper over.
Geef zout en peper over de vis en leg hem in de schaal.
Geef er de witte wijn over en bedek hem met alufolie.
Zet de schaal op het vuur, breng de zaak aan de kook en schuif daarna de schaal in de oven.
Laat ze hier 15 minuten en arroseer af en toe de vis met het vocht.
Meng 25 gram bloem met evenveel boter tot een beurre manié.
Als de vis gaar is halen we hem uit de schaal.
We passeren het kookvocht in een pannetje, zetten dat op het vuur en voegen de room toe.
Onder kloppen met de garde werken we de beurre manié door de saus als deze kookt en controleren de smaak.
Haal het vel van de vis, leg hem op een voorverwarmde schaal, schenk er de saus over en bestrooi met gehakte peterselie.
Maak de vis schoon.
Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
Was de peterselie en hak die fijn.
Snij de citroenen in schijven.
Beboter een ovenvaste schaal, leg de sjalot op de bodem, geef er zout en peper over.
Geef zout en peper over de vis en leg hem in de schaal.
Geef er de witte wijn over en bedek hem met alufolie.
Zet de schaal op het vuur, breng de zaak aan de kook en schuif daarna de schaal in de oven.
Laat ze hier 15 minuten en arroseer af en toe de vis met het vocht.
Meng 25 gram bloem met evenveel boter tot een beurre manié.
Als de vis gaar is halen we hem uit de schaal.
We passeren het kookvocht in een pannetje, zetten dat op het vuur en voegen de room toe.
Onder kloppen met de garde werken we de beurre manié door de saus als deze kookt en controleren de smaak.
Haal het vel van de vis, leg hem op een voorverwarmde schaal, schenk er de saus over en bestrooi met gehakte peterselie.
philip verkooij zegt: