Recept
« Terug naar recepten
Ajam roedjak
PT60M
Ajam roedjak
Een heerlijk ajam roedjak recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Ajam roedjak te bereiden
Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een braadpan, laat de ui en de knoflook 3 minuten fruiten, schep er de sambal, de noten en de laos door en even kort meebakken. Laat de karbonades in dit mengsel bruin bakken. Voeg de suiker, zout,citroensap en de sereh toe en giet er zoveel water bij tot de kip voor eenderde onder staat.
Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat de kip in circa 30 min. gaar stoven. Keer de karbonades af en toe om. Kruimel de santen door de saus en laat het smelten.
Proef of de kip pittig en zoetzuur van smaak is en breng zonodig verder op smaak.
Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat de kip in circa 30 min. gaar stoven. Keer de karbonades af en toe om. Kruimel de santen door de saus en laat het smelten.
Proef of de kip pittig en zoetzuur van smaak is en breng zonodig verder op smaak.