KookJij

Ajam Smoor

Een heerlijk ajam smoor recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Volkskrant dd 20140606 (Marcus Huibers)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ajam Smoor te bereiden

1).Bak de drumsticks en kippendijen goudbruin in wat olie in een grote anti-aanbakpan, haal ze er uit en zet even apart.
2).Voeg dan de uien, lenteuitjes en knoflook toe aan de olie (eventueel zo nodig vermeerder met wat extra lepeltjes olie) en fruit dat aan tot de uien glazig en zacht zijn geworden. Blijf wel goed roeren, want de knoflook mag niet aanbranden, anders wordt die bitter.
3)Voeg dan toe de ketjap en sambal en roer goed door.
4).De drumsticks en kippendijen gaan nu er bij in de pan en we gieten zo veel water over de kip dat die voor 3/4-de deel onder staat. Deksel gaat nu op de pan en de pan gaat in de oven gedurende 1 uur en 3 kwartier.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Serveer de kip bij rijst en gebakken paksoi.
Drink er een een witte wijn bij of een rosé. Ook een koud biertje gaat hierbij heel goed.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Heerlijk! Een recept naar mijn hart, deze staat voor volgende week op het menu en dan maak ik deze klaar in de Tajine. Dank je, Jan.