Serveer de kip bij rijst en gebakken paksoi.
Drink er een een witte wijn bij of een rosé. Ook een koud biertje gaat hierbij heel goed.
Recept
« Terug naar recepten
Ajam Smoor
PT150M
Ajam Smoor
Een heerlijk ajam smoor recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Volkskrant dd 20140606 (Marcus Huibers)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ajam Smoor te bereiden
1).Bak de drumsticks en kippendijen goudbruin in wat olie in een grote anti-aanbakpan, haal ze er uit en zet even apart.
2).Voeg dan de uien, lenteuitjes en knoflook toe aan de olie (eventueel zo nodig vermeerder met wat extra lepeltjes olie) en fruit dat aan tot de uien glazig en zacht zijn geworden. Blijf wel goed roeren, want de knoflook mag niet aanbranden, anders wordt die bitter.
3)Voeg dan toe de ketjap en sambal en roer goed door.
4).De drumsticks en kippendijen gaan nu er bij in de pan en we gieten zo veel water over de kip dat die voor 3/4-de deel onder staat. Deksel gaat nu op de pan en de pan gaat in de oven gedurende 1 uur en 3 kwartier.
2).Voeg dan de uien, lenteuitjes en knoflook toe aan de olie (eventueel zo nodig vermeerder met wat extra lepeltjes olie) en fruit dat aan tot de uien glazig en zacht zijn geworden. Blijf wel goed roeren, want de knoflook mag niet aanbranden, anders wordt die bitter.
3)Voeg dan toe de ketjap en sambal en roer goed door.
4).De drumsticks en kippendijen gaan nu er bij in de pan en we gieten zo veel water over de kip dat die voor 3/4-de deel onder staat. Deksel gaat nu op de pan en de pan gaat in de oven gedurende 1 uur en 3 kwartier.
Anna Koudys zegt: