KookJij

Alfredo

Een heerlijk alfredo recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Pasta
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Alfredo te bereiden

Kook depasta in een pan ruim kokend water met zout al dente.
Giet hem af en houd hem warm in de pan.
Smelt, terwijl de pasta opstaat, de boter op laag vuur.
Voeg de Parmezaanse kaas en de slagroom toe en breng de saus al roerend aan de kook.
Zet het vuur laag en kook de saus al roerend iets in.
Voeg peterselie en zout en peper naar smaak toe en meng goed.
Schep de saus door de pasta.
U kunt dit gerecht garneren met fijngehakte verse kruiden, zoals tijm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

anke

anke zegt:
Ik heb je recept gemaakt. Heerlijk!. Alleen ik kon je carbonara recept niet vinden. Wellicht anderen ook. Daarom hier een link waar ook een goede staathttp://www.kookse.tv/recept/spaghetti-carbonara.php. Kun je mij aangeven waar het carbonara recept staat? dan kan ik die maken.
bertal

bertal zegt:
Addie:
De aanvulling geloof ik direct, zal het ook zeker proberen.
Maak er een recept van, zet het op de site en we kunnen er allemaal van profiteren.
succes met het koken.:);)
m.v.g. Bert Allers
bertal

bertal zegt:
Hallo slaatje (Gerda)
Zal vandaag nog carbonare op de site zetten kan jezelf zien wat het verschil is.
( spek en eieren ):);)
m.v.g. Bert Allers
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Bert, waar komt de naam Alfredo vandaan? Lijkt dit niet een beetje op de saus van pasta carbonara?
Ben benieuwd, groetjes Gerda;):p
Addie

Addie zegt:
Hallo Bert,
Lijkt me een heerlijk recept.
Weet je, als je hier een restje van over houd, je er een paar eieren door kunt kloppen en daarna bakken in de koekenpan. Heb je een heerlijke frittata.
Groet, Addie.