Recept
« Terug naar recepten
Aloo Gabi
PT50M
Aloo Gabi
Een heerlijk aloo gabi recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Onbekend
Bron:
wat de pot schaft
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aloo Gabi te bereiden
- Breek/snij de bloemkool in roosjes.
- Schil de aardappel en snij in blokjes van 1-1 1/2 cm.
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en hak de partjes fijn.
- Hak de knoflook en gemberwortel fijn.
- Verhit de olie, voeg de komijnzaadjes toe en fruit ze een paar minuten aan.
- Voeg de knoflook en gember toe, roer en doe de aardappelen erbij.
- Voeg nu de geelwortel toe, roer zodat deze de aardappelblokjes bedekt.
- Herhaal dit voor de chilipoeder en de koriander.
- Voeg de tomaatstukjes toe en laat 5 minuten stoven.
- Voeg de bloemkool toe en verhit ongeveer 5 minuten op hoog vuur.
- Voeg het water toe, en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg een paar minuten voor het einde van de kooktijd de garam massala toe.
- De curry hoort niet te nat te zijn.
- Serveer met rijst of chapatis, en een chutney
- Schil de aardappel en snij in blokjes van 1-1 1/2 cm.
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en hak de partjes fijn.
- Hak de knoflook en gemberwortel fijn.
- Verhit de olie, voeg de komijnzaadjes toe en fruit ze een paar minuten aan.
- Voeg de knoflook en gember toe, roer en doe de aardappelen erbij.
- Voeg nu de geelwortel toe, roer zodat deze de aardappelblokjes bedekt.
- Herhaal dit voor de chilipoeder en de koriander.
- Voeg de tomaatstukjes toe en laat 5 minuten stoven.
- Voeg de bloemkool toe en verhit ongeveer 5 minuten op hoog vuur.
- Voeg het water toe, en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg een paar minuten voor het einde van de kooktijd de garam massala toe.
- De curry hoort niet te nat te zijn.
- Serveer met rijst of chapatis, en een chutney
Dean Moriarty zegt:
Groet, Dean