Recept
« Terug naar recepten
Amandel oublies
PT15M
Amandel oublies
Een heerlijk amandel oublies recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amandel oublies te bereiden
Roer de boter romig en voeg d suiker en de kaneel toe.
Roer het door totdat het helemaal is opgenomen.
Klop het eiwit in de machine zo stijf mogelijk en vermeng dit met een paar slagen door de boter.
Voeg nu zo snel moelijk de gezeefde bloem erbij.
Strijk rondjes op bakpapier en strooi er de geschaafde amandelen over.
Bak de oublies in enkele minuten af in de oven op 200 graden.
Neem ze vervolgens van de bakplaat en maak er een willekeurige vorm van.
Roer het door totdat het helemaal is opgenomen.
Klop het eiwit in de machine zo stijf mogelijk en vermeng dit met een paar slagen door de boter.
Voeg nu zo snel moelijk de gezeefde bloem erbij.
Strijk rondjes op bakpapier en strooi er de geschaafde amandelen over.
Bak de oublies in enkele minuten af in de oven op 200 graden.
Neem ze vervolgens van de bakplaat en maak er een willekeurige vorm van.
bertal zegt:
Bedankt dat je de recepten zo heerlijk vindt.
het klopt dat er geen foto's op staan, ben niet zo goed met scannen.
De oublies kun je goed bewaren in goed afgesloten trommel.
succes met het koken :);)
m.v.g. Bert Allers