Recept
« Terug naar recepten
Amandel Soep
PT60M
Amandel Soep
Een heerlijk amandel soep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amandel Soep te bereiden
Doe de kippenvleugeltjes, wortel, prei, bleekselderie en ui met het water in een grote pan en breng het aan de kook. Schuim het goed af en voeg tijm, bladpeterselie en laurier toe.
Draai nu het vuur laag en laat de bouillon 2 tot 3 uur trekken (1 uur in eensnelkookpan).
Ontvet de bouillon.Kook ze, zo nodig,tot 1 ½ liter in. Zeef de bouillon, laat ze afkoelen.
300 gr. blanke amandelen
1 ½ (tot 2) liter kippenbouillon, zie hierboven
Maal de amandelen heel fijn in de foodprocessor. Breng de kippenbouillon aan de kook en roer er de amandelen door. Temper het vuur onmiddellijk en laat alles op een klein vuur
20 minuten zachtjes trekken. Zeef de bouillon door een natte neteldoekse lap.
4 eetl. geschaafde amandelen
2 theel. limoensap
zout, witte peper
Rooster de geschaafde amandelen onder voortdurend omschudden in een hete, droge koekenpan tot ze licht kleuren.Laat ze uitgespreid afkoelen. Breng de gezeefde bouillon opnieuw aan de kook.
Voeg het limoensap toe en naar smaak zout en witte peper. Houd de soep tegen de kook.
4 eierdooiers
1.5 dl. room
zout, witte peper
wat amandelessence
Roer de eierdooiers en de room samen los. Voeg onder voortdurend roeren een pollepel hete soep toe en voeg het mengsel dan, onder voortdurend roeren bij de hete soep. Neem de pan onmiddellijk van het vuur en blijf ca. 30 seconden roeren. Breng op smaak met zout, witte peper en
wat amandelessence.
geroosterde amandelen,
zie boven
2 hardgekookte eieren, in plakjes
Draai nu het vuur laag en laat de bouillon 2 tot 3 uur trekken (1 uur in eensnelkookpan).
Ontvet de bouillon.Kook ze, zo nodig,tot 1 ½ liter in. Zeef de bouillon, laat ze afkoelen.
300 gr. blanke amandelen
1 ½ (tot 2) liter kippenbouillon, zie hierboven
Maal de amandelen heel fijn in de foodprocessor. Breng de kippenbouillon aan de kook en roer er de amandelen door. Temper het vuur onmiddellijk en laat alles op een klein vuur
20 minuten zachtjes trekken. Zeef de bouillon door een natte neteldoekse lap.
4 eetl. geschaafde amandelen
2 theel. limoensap
zout, witte peper
Rooster de geschaafde amandelen onder voortdurend omschudden in een hete, droge koekenpan tot ze licht kleuren.Laat ze uitgespreid afkoelen. Breng de gezeefde bouillon opnieuw aan de kook.
Voeg het limoensap toe en naar smaak zout en witte peper. Houd de soep tegen de kook.
4 eierdooiers
1.5 dl. room
zout, witte peper
wat amandelessence
Roer de eierdooiers en de room samen los. Voeg onder voortdurend roeren een pollepel hete soep toe en voeg het mengsel dan, onder voortdurend roeren bij de hete soep. Neem de pan onmiddellijk van het vuur en blijf ca. 30 seconden roeren. Breng op smaak met zout, witte peper en
wat amandelessence.
geroosterde amandelen,
zie boven
2 hardgekookte eieren, in plakjes
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Bedankt voor je leuke reactie, ik hoor het wel of ze gesmaakt heeft.
:);)m.v.g. Bert Allers
Erik Porsul zegt:
Ga ik zeker proberen!!!! Lijkt me een lekkere zomer soep!
Groetjes en eet smakelijk,
Asterix* ;):p:D
Erik Porsul zegt:
Ga ik zeker proberen!!!!!! Lijkt me een lekkere zomersoep!
Grtjs en eet smakkelijk,
Asterix* ;):p:D
enilorac zegt:
Groetjes, Caroline
bertal zegt:
Nou iedere maand 2 leden van onze club van 10 die de receptuur maken al 13 jaar lang, dus ook voor mij iedere keer weer wat nieuws.
m.v.g. Bert Allers:);)