Recept
« Terug naar recepten
Amandelkletskop met zalmpaté en kappertjes
PT40M
Amandelkletskop met zalmpaté en kappertjes
Een heerlijk amandelkletskop met zalmpaté en kappertjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
23
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amandelkletskop met zalmpaté en kappertjes te bereiden
Zalmpaté:
Breng de bouillon aan de kook en pocheer de zalm in 6 minuten halfgaar. Haal de vis uit de bouillon en laat afkoelen. Vermeng de zalm met de roomkaas, kappertjes, dille, peper, zout tot een paté en zet tot gebruik in de koelkast.
Kletskoppen:
Meng de suiker, amandelen, bloem, sinaasappelsap en boter. Leg hoopjes beslag op een bakmatje en bak dit 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. De kletskop moet ongeveer een diameter van 8 centimeter hebben. Vouw ze om een pollepel tot een krul. Als het deeg te veel afgekoeld is om te vouwen warm het dan even op in de oven.
Breng de bouillon aan de kook en pocheer de zalm in 6 minuten halfgaar. Haal de vis uit de bouillon en laat afkoelen. Vermeng de zalm met de roomkaas, kappertjes, dille, peper, zout tot een paté en zet tot gebruik in de koelkast.
Kletskoppen:
Meng de suiker, amandelen, bloem, sinaasappelsap en boter. Leg hoopjes beslag op een bakmatje en bak dit 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. De kletskop moet ongeveer een diameter van 8 centimeter hebben. Vouw ze om een pollepel tot een krul. Als het deeg te veel afgekoeld is om te vouwen warm het dan even op in de oven.
Jay zegt: