Recept
« Terug naar recepten
Amandelspijstaart met pijnboompitten
PT80M
Amandelspijstaart met pijnboompitten
Een heerlijk amandelspijstaart met pijnboompitten recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne R
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amandelspijstaart met pijnboompitten te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 °C en schuif de bakplaat in het midden.
2. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap en bekleed de taartvorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Gebruikt u Zoet amandeldeeg, bekleed de taartvorm dan met de deegrondjes. Zet de taartvorm 15 minuten in de koelkast of vriezer.
3. VULLING: Maal de amandelen en de suiker in een keukenmachine zo fijn mogelijk. Voeg de boter toe en meng het geheel tot een romig mengsel. Voeg heel geleidelijk de geklopte eieren, de Marsala of de rum en het zout toe. Mix ten slotte heel snel en heel even de bloem erdoor.
4. Verdeel de vulling over de taartbodem en strooi de pijnboompitten erover. (De vulling zal nog rijzen, dus denk niet gelijk dat u te weinig vulling heeft.)
5. Bak de taart op de voorverwarmde bakplaat ongeveer 10 minuten, of tot het deeg langs de rand bruin begint te worden. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en bak de taart nog 20 minuten, of tot hij gerezen, bruin en gaar is.
6. Haal de taart uit de oven en verhoog de oventemperatuur tot 230 °C. Zeef de poedersuiker in een dun en gelijkmatig laagje over de taart. Bak de taart nog 5 minuten (of minder), of tot de suiker smelt en een karamellaagje vormt. Serveer de taart warm.
2. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap en bekleed de taartvorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Gebruikt u Zoet amandeldeeg, bekleed de taartvorm dan met de deegrondjes. Zet de taartvorm 15 minuten in de koelkast of vriezer.
3. VULLING: Maal de amandelen en de suiker in een keukenmachine zo fijn mogelijk. Voeg de boter toe en meng het geheel tot een romig mengsel. Voeg heel geleidelijk de geklopte eieren, de Marsala of de rum en het zout toe. Mix ten slotte heel snel en heel even de bloem erdoor.
4. Verdeel de vulling over de taartbodem en strooi de pijnboompitten erover. (De vulling zal nog rijzen, dus denk niet gelijk dat u te weinig vulling heeft.)
5. Bak de taart op de voorverwarmde bakplaat ongeveer 10 minuten, of tot het deeg langs de rand bruin begint te worden. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en bak de taart nog 20 minuten, of tot hij gerezen, bruin en gaar is.
6. Haal de taart uit de oven en verhoog de oventemperatuur tot 230 °C. Zeef de poedersuiker in een dun en gelijkmatig laagje over de taart. Bak de taart nog 5 minuten (of minder), of tot de suiker smelt en een karamellaagje vormt. Serveer de taart warm.
rangvi zegt: