Recept
« Terug naar recepten
Amandeltaart
PT90M
Amandeltaart
Een heerlijk amandeltaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
bakken met plezier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amandeltaart te bereiden
De oven voorverwarmen op 175 graden. Een springvorm (24 cm) goed invetten. Twintig amandelen bewaren voor het garneren en de rest in de keukenmachine fijnhakken. De eiwitten met de suiker stijfkloppen. De fijngehakte amandelen er voorzichtig doorscheppen. De massa in de ingevette vorm doen en glad strijken. Midden in de oven 20 minuten bakken en daarna af laten koelen. Intussen voor de vulling de suiker en het water in een pannetje doen en onder voortdurend roeren tot een dikke stroop koken. De eidooiers in een beslagkom doen en met de mixer kloppen. De hete suikerstroop onder voortdurend roeren geleidelijk toevoegen, daarna de zachte boter, de oploskoffie en de rum toevoegen. De créme moet glad worden. De taartbodem met de moccacréme bestrijken. De bovenkant met een vork decoratief bewerken. De zijkant van de taart met het amandelschaafsel en de bovenkant met de achtergehouden amandelen, de garneerbloempjes en de moccaboontjes garneren.
dana aktas zegt: