Recept
« Terug naar recepten
Amarenen gebakjes
PT40M
Amarenen gebakjes
Een heerlijk amarenen gebakjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
dr.oetker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amarenen gebakjes te bereiden
Kneed de boter met een mixer met kneedhaken tot een luchtige massa. Voeg beetje bij beetje de suiker, vanillesuiker en het zout toe. Mix het geheel tot een glad en romig geheel.
Voeg een voor een de eieren toe, klop na elke ei ongeveer ½ minuut. Meng de bloem met de cacaopoeder en Backin en zeef het bloemmengsel boven een kom. Voeg afwisselend de melk en het bloemmengsel toe aan het boter/eimengsel. Meng tot slot de chocoflakes door het deeg.
Verwarm de oven voor. Verdeel het deeg gelijkmatig over de springvorm zet het in de oven. Zet na het bakken de springvorm op een rooster. Laat de bodem goed afkoelen.
Meng de mascarpone met de kwark, suiker en vanillesuiker met een mixer met garden.. Klop in een aparte kom de slagroom stijf met Klop-Fix en spatel het door het mascarponemengsel. Laat de Amarenen kersen uitlekken in een zeef en vang het sap op. Leg een paar kersen apart voor de decoratie van de gebakjes.
Bedruppel de taartbodem met wat amarenensap. Leg de uitgelekte kersen op de bodem. Bestrijk het geheel gelijkmatig met de taartcrème. Zet de taart in de koelkast.
Vlak voor het serveren kunt u de taart versieren met Chocoglazuur en de overgebleven kersen.
Voeg een voor een de eieren toe, klop na elke ei ongeveer ½ minuut. Meng de bloem met de cacaopoeder en Backin en zeef het bloemmengsel boven een kom. Voeg afwisselend de melk en het bloemmengsel toe aan het boter/eimengsel. Meng tot slot de chocoflakes door het deeg.
Verwarm de oven voor. Verdeel het deeg gelijkmatig over de springvorm zet het in de oven. Zet na het bakken de springvorm op een rooster. Laat de bodem goed afkoelen.
Meng de mascarpone met de kwark, suiker en vanillesuiker met een mixer met garden.. Klop in een aparte kom de slagroom stijf met Klop-Fix en spatel het door het mascarponemengsel. Laat de Amarenen kersen uitlekken in een zeef en vang het sap op. Leg een paar kersen apart voor de decoratie van de gebakjes.
Bedruppel de taartbodem met wat amarenensap. Leg de uitgelekte kersen op de bodem. Bestrijk het geheel gelijkmatig met de taartcrème. Zet de taart in de koelkast.
Vlak voor het serveren kunt u de taart versieren met Chocoglazuur en de overgebleven kersen.
anita43 zegt: