Recept
« Terug naar recepten
American pioneers pie
PT50M
American pioneers pie
Een heerlijk american pioneers pie recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
19
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe American pioneers pie te bereiden
Snijd de geschilde aardappelen en de geschrapte wortelen in blokjes. Snijd het lichtgekleurde deel van de schoongemaakte prei in ringen. Breng de groenten met een laagje water en wat zout aan de kook en laat in circa 15 minuten gaar koken. Giet af en pureer grof met een stamper. Roer een scheutje melk door de puree en breng op smaak met wat zout en peper. Snipper intussen de uien en de knoflook.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de olie in een pan en laat het spek en de ui bakken tot de ui begint te kleuren. Laat de knoflook kort meebakken. Voeg het gehakt toe en laat bakken tot de rauwe kleur verdwenen is. Voeg de barbecuesaus toe en laat met het deksel op de pan circa 5 minuten stoven. Voeg de bonen in tomatensaus toe en laat nog circa 10 minuten stoven. Schep het gehakt met de bonen in een ovenschaal. Schep er de puree op en bestrooi met het paneermeel en de geraspte kaas. Zet de schaal circa 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot er een mooi korstje op zit. Zet de barbecuesaus en de tomatenketchup op tafel.
Tip:
Vervang het kalkoengehakt desgewenst door rundergehakt of half om half-gehakt.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de olie in een pan en laat het spek en de ui bakken tot de ui begint te kleuren. Laat de knoflook kort meebakken. Voeg het gehakt toe en laat bakken tot de rauwe kleur verdwenen is. Voeg de barbecuesaus toe en laat met het deksel op de pan circa 5 minuten stoven. Voeg de bonen in tomatensaus toe en laat nog circa 10 minuten stoven. Schep het gehakt met de bonen in een ovenschaal. Schep er de puree op en bestrooi met het paneermeel en de geraspte kaas. Zet de schaal circa 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot er een mooi korstje op zit. Zet de barbecuesaus en de tomatenketchup op tafel.
Tip:
Vervang het kalkoengehakt desgewenst door rundergehakt of half om half-gehakt.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
minakshie zegt:
anouk zegt: