Kan voor bij de borrel, of voor een feestje of partijtje, altijd geslaagd!
En....ook hier weer makkelijk van te voren te bereiden, zodat je een goede gastvrouw kunt zijn en zoveel mogelijk bij je gezelschap kunt vertoeven!
Recept
« Terug naar recepten
Amuse beenham,+ komkommer
PT15M
Amuse beenham,+ komkommer
Een simpele amuse voor bij de borrel, een feestje of partijtje, altijd geslaagd!
Bereiding
Hoe Amuse beenham,+ komkommer te bereiden
-Snijd de been ham in mooie stukjes/blokjes.
-Doe deze in de borrelglaasjes verdelen.
-Daar bovenop een beetje roomkaas, beetje aandrukken.
-Schil de komkommer en snijd doormidden, ontpit met het meloenmesje, snijd deze mooi brunoise.
-Knijp de halve limoen uit en roer dit met versgemalen peper en wat zout goed onder elkaar, schep de brunoise gesneden komkommer hier doorheen.
-Tot slot mooi verdelen over de glaasjes!
-Doe deze in de borrelglaasjes verdelen.
-Daar bovenop een beetje roomkaas, beetje aandrukken.
-Schil de komkommer en snijd doormidden, ontpit met het meloenmesje, snijd deze mooi brunoise.
-Knijp de halve limoen uit en roer dit met versgemalen peper en wat zout goed onder elkaar, schep de brunoise gesneden komkommer hier doorheen.
-Tot slot mooi verdelen over de glaasjes!
harriet zegt:
;)
Klopt moet brunoise zijn, is al aangepast.
Brunoise is een culinaire vakterm voor alles wat eetbaar is en in blokjes gesneden wordt. Vaak worden de blokjes even in boter, vet of olie bruin gebraden, als onderdeel van garnituur; ook alle fijngesnipperde groenten die even in boter gebruind zijn voor het maken van saus, soep of vulsels (farces). Couper en brunoise betekent: in blokjes snijden. Rauwe blokjes kunnen ook gebruikt worden in verschillende salades.
Redactie KookJij