Recept
« Terug naar recepten
Amuse Jaques
PT35M
Amuse Jaques
Een heerlijk amuse jaques recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
19
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amuse Jaques te bereiden
Steek met behulp van een ring van 4 centimeter doorsnede 42 rondjes uit het casinobrood. Laat de rondjes in de oven drogen. Pel de sjalotjes en snipper ze zéér fijn. Ontvel de tomaten, haal de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in een zeer fijne brunoise. Schil de wortel en de bleekselderij, snijd beiden tot een fijne brunoise en kook ze afzonderlijk in water met wat zout beetgaar. Laat het afkoelen. Pureer de zwarte olijven samen met de geperste knoflook. Snijd een julienne van de basilicum blaadjes. Meng nu alle ingrediënten door elkaar en breng de massa op smaak met zout en zwarte peper.
maris zegt: