NOTA BENE:
A).In plaats van het filodeeg kunnen we ook bladerdeeg gebruiken om de ramequins mee te bekleden.
Recept
« Terug naar recepten
Amuse met Gorgonzola en Venkel
PT60M
Amuse met Gorgonzola en Venkel
Een heerlijk amuse met gorgonzola en venkel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Amuse met Gorgonzola en Venkel te bereiden
1).Leg 1 vel filodeeg plat neer op de werkbank en kwast goed in met gesmolten boter. Leg hierop het volgende vel en kwast weer in, vervolgens hetzelfde doen met het derde vel en het vierde vel. Verdeel dan het vel in 8 rechthoekige stukken.
2).Kwast de 8 ramequins (pasteibakjes) in met gesmolten boter en doe in elk bakje een stuk filodeeg, zodat er een bakje ontstaat van filodeeg.
3).Maak nu een homogeen-vloeibaar mengsel zonder klontjes van de kaas, zure room en eieren.
4).Kook intussen de venkelknol bijna gaar en pureer die in de blender met wat olie en citroensap (tegen het verkleuren).
5)Verdeel de gepureerde venkel over de ramequins en vul ze verder met het kaas-mengsel.
6).Zet gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven (op 185°C).
7).Haal de "kaas-venkel-taartjes" uit de ramequins en serveer warm
2).Kwast de 8 ramequins (pasteibakjes) in met gesmolten boter en doe in elk bakje een stuk filodeeg, zodat er een bakje ontstaat van filodeeg.
3).Maak nu een homogeen-vloeibaar mengsel zonder klontjes van de kaas, zure room en eieren.
4).Kook intussen de venkelknol bijna gaar en pureer die in de blender met wat olie en citroensap (tegen het verkleuren).
5)Verdeel de gepureerde venkel over de ramequins en vul ze verder met het kaas-mengsel.
6).Zet gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven (op 185°C).
7).Haal de "kaas-venkel-taartjes" uit de ramequins en serveer warm
deuxchapeaux zegt:
8-10 cc.
een eetlepel=15 cc
een theelepel=5 cc een theelepeltje=3 cc
Jan A.:)