KookJij

Amuse met Gorgonzola en Venkel

Een heerlijk amuse met gorgonzola en venkel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Theo Nijssen / BOLKE nov.2010
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amuse met Gorgonzola en Venkel te bereiden

1).Leg 1 vel filodeeg plat neer op de werkbank en kwast goed in met gesmolten boter. Leg hierop het volgende vel en kwast weer in, vervolgens hetzelfde doen met het derde vel en het vierde vel. Verdeel dan het vel in 8 rechthoekige stukken.
2).Kwast de 8 ramequins (pasteibakjes) in met gesmolten boter en doe in elk bakje een stuk filodeeg, zodat er een bakje ontstaat van filodeeg.
3).Maak nu een homogeen-vloeibaar mengsel zonder klontjes van de kaas, zure room en eieren.
4).Kook intussen de venkelknol bijna gaar en pureer die in de blender met wat olie en citroensap (tegen het verkleuren).
5)Verdeel de gepureerde venkel over de ramequins en vul ze verder met het kaas-mengsel.
6).Zet gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven (op 185°C).
7).Haal de "kaas-venkel-taartjes" uit de ramequins en serveer warm

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

NOTA BENE:
A).In plaats van het filodeeg kunnen we ook bladerdeeg gebruiken om de ramequins mee te bekleden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Rita,Een paplepel = een paplepel en dat staat voor
8-10 cc.
een eetlepel=15 cc
een theelepel=5 cc een theelepeltje=3 cc
Jan A.:)
Rita

Rita zegt:
Wat is een paplepel? Is dat een theelepel,een koffielepel,een soeplepel,een eetlepel,of een pollepel!;)