Recept
« Terug naar recepten
Amuse van gekarameliseerde scampies
PT45M
Amuse van gekarameliseerde scampies
Een heerlijk amuse van gekarameliseerde scampies recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
26
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
marianneoud
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amuse van gekarameliseerde scampies te bereiden
Maak eerst de karamelsaus. Meng alle ingrediënten voor de saus in een pannetje. Verhit de pan en breng langzaam aan de kook. Laat zachtjes koken tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur Verhit de olijfolie in een wok tot de damp er vanaf slaat. Roerbak hierin de knoflook met de ui goudbruin. Voeg garnalen, 2 el van de karamelsaus en de chili-olie toe. Kook e saus in circa 1 minuut zover in dat de garnalen nog net bedekt zijn. Voeg de bosuitjes toe en roerbak het geheel nog circa 30 seconden. Serveer de garnalen met de rest van de saus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Annie van Bergen zegt:
Maastricht;);););)
nikkiej zegt:
Pascalle zegt: