Recept
« Terug naar recepten
Amuse van krabmousse en scampies
PT30M
Amuse van krabmousse en scampies
Een heerlijk amuse van krabmousse en scampies recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amuse van krabmousse en scampies te bereiden
Blancheer 5 wortel-en 5 preilintjes
(zeer dun gesneden)
DE KRABMOUSSE:
Pureer het krabvlees in de cutter en zet de puree koel weg.
Week de gelatine.
Laat de visglace en de Noilly Prat inkoken tot 20 ml.
Week de gelatine 10 min. in koud water, knijp uit en los op in de glace.
Laat da massa afkoelen.
Klop de slagroom lobbig.
Laat het velletje norci ca 10 min weken in water tegen de kook aan en snijd vervolgens fijn.
Meng de "Noilly Prat-glace" door de krabpuree en spatel er de slagroom door.
Breng de mousse op smaak met whisky en vers gemalen peper en zout.
SERVEREN:
A: (op een klein bordje als "amuusje):
Leg op een lepel een in boter gebakken scampi met ernaast een beetje krabmousse.
Garneer het geheel met een geblancheerd prei-en wortellintje, schepje kaviaar en toefje dille.
B: (Tijdens het koken) als lepelhapje: beetje krabmousse op een lepel, scampi erop plus garnering
(zeer dun gesneden)
DE KRABMOUSSE:
Pureer het krabvlees in de cutter en zet de puree koel weg.
Week de gelatine.
Laat de visglace en de Noilly Prat inkoken tot 20 ml.
Week de gelatine 10 min. in koud water, knijp uit en los op in de glace.
Laat da massa afkoelen.
Klop de slagroom lobbig.
Laat het velletje norci ca 10 min weken in water tegen de kook aan en snijd vervolgens fijn.
Meng de "Noilly Prat-glace" door de krabpuree en spatel er de slagroom door.
Breng de mousse op smaak met whisky en vers gemalen peper en zout.
SERVEREN:
A: (op een klein bordje als "amuusje):
Leg op een lepel een in boter gebakken scampi met ernaast een beetje krabmousse.
Garneer het geheel met een geblancheerd prei-en wortellintje, schepje kaviaar en toefje dille.
B: (Tijdens het koken) als lepelhapje: beetje krabmousse op een lepel, scampi erop plus garnering