Recept
« Terug naar recepten
Amuse van schuimige bloemkool mousse met kerrie-ijs
PT60M
Amuse van schuimige bloemkool mousse met kerrie-ijs
Apart en speciaal
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
14 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amuse van schuimige bloemkool mousse met kerrie-ijs te bereiden
1.Kook de bloemkoolroosjes gaar in de melk, giet de melk af en bewaar ze.
2.Pureer de bloemkool en breng zeer goed op smaak met de hazelnootolie, peper en zout.
3.Kerrie-ijs: Het blaadje gelatine weken in koud water. Meng de eierdooiers met de melk, kerrie en zout en verhit de massa tot 80 gr niet koken. Neem de ijscompositie van het vuur, meng er het uitgeknepen blaadje gelatine onder en roer koud. Meng er de opgeslagen room door en draai er ijs van.
4.Snijd de korsten van het brood en snijd er vervolgens zeer klein blokjes van.
5.Bak de croûtons op een matig vuur goudbruin en laat ze uitlekken op keuken papier.
Presentatie:
1.Verwarm de bloemkoolmelk en klop deze schuimig met een staafmixer.
2.Leg enkele blaadjes veldsla op het bordje.
3.Verwarm de bloemkoolpuree en schep op de veldsla in een kleine ring wat puree en druk het aan. Verwijder vervolgens de ring.
4.Schep het schuim op de bloemkoolpuree en leg rondom croûtons. Leg een klein bolletje kerrie-ijs op het schuim. Draai een weinig nootmuskaat over het geheel.
2.Pureer de bloemkool en breng zeer goed op smaak met de hazelnootolie, peper en zout.
3.Kerrie-ijs: Het blaadje gelatine weken in koud water. Meng de eierdooiers met de melk, kerrie en zout en verhit de massa tot 80 gr niet koken. Neem de ijscompositie van het vuur, meng er het uitgeknepen blaadje gelatine onder en roer koud. Meng er de opgeslagen room door en draai er ijs van.
4.Snijd de korsten van het brood en snijd er vervolgens zeer klein blokjes van.
5.Bak de croûtons op een matig vuur goudbruin en laat ze uitlekken op keuken papier.
Presentatie:
1.Verwarm de bloemkoolmelk en klop deze schuimig met een staafmixer.
2.Leg enkele blaadjes veldsla op het bordje.
3.Verwarm de bloemkoolpuree en schep op de veldsla in een kleine ring wat puree en druk het aan. Verwijder vervolgens de ring.
4.Schep het schuim op de bloemkoolpuree en leg rondom croûtons. Leg een klein bolletje kerrie-ijs op het schuim. Draai een weinig nootmuskaat over het geheel.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mdisseldorp zegt:
M vanlaerhoven zegt: