Recept
« Terug naar recepten
Ananas
PT10M
Ananas
Een heerlijk ananas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maria van den Oever
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
AH
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ananas te bereiden
Maak de ananas schoon en snijd hem in de lengte in dunne plakken. Rooster de plakken in een hete grillpan zodat aan weerszijden goudbruine strepen ontstaan. Klop het citroensap en de honing door de mascarpone. Stapel enkele plakken warme ananas dakpansgewijs op vier borden en druppel de mascarponedressing eroverheen. Snijd de basilicum in fijne reepjes en meng ze met de vanillesuiker. Strooi dit mengsel over de ananassalade. Lauwwarm is deze salade het lekkerst.
Mijn kookverhaal (Maria van den Oever)
De ananas kan ook in plakken gesneden worden. Ik geef daar de voorkeur aan. Ook kan dit nagerecht na de BBQ geserveerd worden. De ananasstukken kan eventueel aan de spiezen geregen worden, of de schijven op de BBQ tot ze mooie goudbruine strepen hebben. Daarna het mengsel mascarpone erover heen lepelen.