Recept
« Terug naar recepten
Ananas-advocaattaartje
PT60M
Ananas-advocaattaartje
Een heerlijk ananas-advocaattaartje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ananas-advocaattaartje te bereiden
Week de gelatine in koud water.
Vet de bakvorm dun in met (zonnebloem) olie en bekleed de bodem met lange vingers.
Laat de ananas uitlekken maar vang het sap op.
· Pers de halve citroen uit.
· Breng het ananassap met het citroensap aan de kook, neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
· Laat het gelatinemengsel afkoelen.
· Pureer de ananas of hak hem heel fijn en schep door het gelatinemengsel.
· Klop de slagroom stijf met de suiker.
· Schep de advocaat erdoor.
· Spatel het gelatinemengsel erdoor.
· Doe het geheel over in de bakvorm (van ca. 20 cm) zodra het begint op te stijven.
· Laat het in de koelkast (minimaal 2 uur) helemaal opstijven.
· Bestrooi de bovenkant voor het serveren met poedersuiker.
Zonder alcohol?
Vervang dan de avocaat door vanillevla. Wil je een frissere smaak? Kies dan voor vanillekwark.
Vet de bakvorm dun in met (zonnebloem) olie en bekleed de bodem met lange vingers.
Laat de ananas uitlekken maar vang het sap op.
· Pers de halve citroen uit.
· Breng het ananassap met het citroensap aan de kook, neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
· Laat het gelatinemengsel afkoelen.
· Pureer de ananas of hak hem heel fijn en schep door het gelatinemengsel.
· Klop de slagroom stijf met de suiker.
· Schep de advocaat erdoor.
· Spatel het gelatinemengsel erdoor.
· Doe het geheel over in de bakvorm (van ca. 20 cm) zodra het begint op te stijven.
· Laat het in de koelkast (minimaal 2 uur) helemaal opstijven.
· Bestrooi de bovenkant voor het serveren met poedersuiker.
Zonder alcohol?
Vervang dan de avocaat door vanillevla. Wil je een frissere smaak? Kies dan voor vanillekwark.
sylvia zegt: