Recept
« Terug naar recepten
Ananas petit fours
PT50M
Ananas petit fours
Een heerlijk ananas petit fours recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Life & Cooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ananas petit fours te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de boter met de basterdsuiker, gember, citroenrasp en een snufje zout tot een romig mengsel. Voeg het ei toe en klop tot het is opgenomen. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en klop het tot een stevig beslag. Vet de bakplaat in en bedek de bodem met het beslag. Bak het deeg in 20 minuten gaar. Laat het afkoelen op een rooster. Kleur de marsepein met levensmiddelen kleurstof geel. Rol het tussen vershoudfolie uit tot een plak van 2 milimeter dik. Snijd de afgekoelde bodem in twee stukken. Bedek één helft met het ananas roomijs en bedek met de andere helft. Bestrijk de bovenkant met met gezeefde abrikozenjam en bedek met de marsepein. Snijd de randen bij. Snijd met een warm mes petit fours uit de taart. Garneer de petit fours met een blaadje citroenmelisse.
bobbeltje zegt: