Recept
« Terug naar recepten
Ananascrumble met banaan
PT50M
Ananascrumble met banaan
Een heerlijk ananascrumble met banaan recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Mini-proeven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ananascrumble met banaan te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Maak de ananas schoon, snij hem in blokjes. Verkruimel de schuimpjes. Vet een ovenschaal lichtjes in met boter. Strooi er 1 eetlepel fijne suiker in.
3. Laat de rest van de boter smelten en bak daarin de ananasblokjes een paar minuten.
4. Schil de bananen, snij ze in plakjes. Doe ze bij de ananas. Laat een paar minuten verwarmen. Strooi er de rest van de fijne suiker en de vanillesuiker bij. Voeg er een half glas water aan toe. Laat op een hevig vuur koken, tot het water verdampt is.
5. Snij de boter in stukjes. Vermeng ze met de bloem, de rietsuiker en de schuimpjes.
6. Verddl het fruit over ovenschaaltjes. Strooi er de crumble op. Zet 30 minuten in het midden van de warme oven.
7. Lekker met een bolletje kokosijs.
2. Maak de ananas schoon, snij hem in blokjes. Verkruimel de schuimpjes. Vet een ovenschaal lichtjes in met boter. Strooi er 1 eetlepel fijne suiker in.
3. Laat de rest van de boter smelten en bak daarin de ananasblokjes een paar minuten.
4. Schil de bananen, snij ze in plakjes. Doe ze bij de ananas. Laat een paar minuten verwarmen. Strooi er de rest van de fijne suiker en de vanillesuiker bij. Voeg er een half glas water aan toe. Laat op een hevig vuur koken, tot het water verdampt is.
5. Snij de boter in stukjes. Vermeng ze met de bloem, de rietsuiker en de schuimpjes.
6. Verddl het fruit over ovenschaaltjes. Strooi er de crumble op. Zet 30 minuten in het midden van de warme oven.
7. Lekker met een bolletje kokosijs.
jasmien zegt: