Recept
« Terug naar recepten
Ananassalade
PT20M
Ananassalade
Een heerlijk ananassalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ananassalade te bereiden
Maak de ananas schoon en snijd hem in de lengte in dunne plakken. Rooster de plakken in een hete grillpan zodat aan weerszijde goudbruine strepen ontstaan. Klop het citroensap en honing door de mascarpone. Stapel enkele plakken dakpansgewijs op 4 borden en druppel de mascarponedressing erover. Snijd de blaadjes basilicum in fijne reepjes en meng ze met de vanillesuiker. Strooi het mengsel over de ananassalade.