Recept
« Terug naar recepten
Ananastaart met kersen , slagroom en vanille ijs
PT30M
Ananastaart met kersen , slagroom en vanille ijs
Een heerlijk ananastaart met kersen , slagroom en vanille ijs recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
marijke kuhn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ananastaart met kersen , slagroom en vanille ijs te bereiden
Oven voor verwarmen op 200 gr. Bakblik invetten en bekleden met bakpapier, over de bodem de licht bruine basterd suiker strooien, hierop de schijfjes ananas verdelen, in de gaatjes marasquin kersen doen. (moet héél bakblik beslaan) eieren tegelijk in mix kom op hoogste snelheid kloppen, geleidelijk suiker zout en essence erbij. Ongeveer 5 á 6 min. flink mixen tot schuimige massa. Mixer op lagere stand, bij lepels vol de bloem erbij, mixer op laagste stand, ananassap en boter voorzichtig in stralen toevoegen niet te lang kloppen, mixer uit het deeg in het bakblik met de ananasbodem overdoen. Direct in het midden van hete oven plaatsen, 1e 10 minuten op 200 graden laten daarna terugdraaien naar 175 graden. 30 á 45 minuten bakken, in het midden van de taart een sate prikker steken om te kijken of het gaar is. Taart min. 5 min. laten rusten. Met bakpapier en al uit bakblik lichten, groot bord er boven op, taart omkeren zodat de bodem nu aan de bovenkant zit, voorzichtig het papier verwijderen, of in z'n geheel op grote schaal met bolletjes vanille ijs en slagroom versieren,(grand desert) of per bord opmaken met een taartpunt 2 bolletjes ijs en slagroom.