Recept
« Terug naar recepten
Andere frikadellen
PT30M
Andere frikadellen
Een heerlijk andere frikadellen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Andere frikadellen te bereiden
Kan ook als avondhapje: draai het gehakt tot kleine balletjes, bak ze lekker knappend bruin en gaar. Steek ze aan een houten prikker en serveer met een sausje ipv bitterballen.
Week het brood in de melk en knijp het ut. Werk het dan door het vlees heen.
Bereidingswijze
Bak het spek in een gesloten pan op een klein vuur uit. Schep de kaantjes er uit en fruit in het achtergebleven spekvet de zeer fijn gehakte ui.
Werk de kaantjes met ui eveneens door het gehakt en maak dit op smaak af met wat zout en peper. Doe er tenslotte nog een royale hoeveelheid fijngehakte peterselie doorheen en vorm er vingerdikke langwerpige worstjes van. Haal ze door het paneermeel en bak ze aan weerskanten bruin en gaar in de hete boter
Week het brood in de melk en knijp het ut. Werk het dan door het vlees heen.
Bereidingswijze
Bak het spek in een gesloten pan op een klein vuur uit. Schep de kaantjes er uit en fruit in het achtergebleven spekvet de zeer fijn gehakte ui.
Werk de kaantjes met ui eveneens door het gehakt en maak dit op smaak af met wat zout en peper. Doe er tenslotte nog een royale hoeveelheid fijngehakte peterselie doorheen en vorm er vingerdikke langwerpige worstjes van. Haal ze door het paneermeel en bak ze aan weerskanten bruin en gaar in de hete boter
djmagich zegt: