Recept
« Terug naar recepten
Andijvie met kerrie en ui
PT20M
Andijvie met kerrie en ui
Een heerlijk andijvie met kerrie en ui recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Andijvie met kerrie en ui te bereiden
Pel en snipper de ui.
Verhit in een braadpan de boter en bak hierin zachtjes de ui en de kerrie 3 minuten lang.
Was de andijvie en in dunne reepjes snijden.
Schep alles door elkaar.
Eventueel een scheutje water toevoegen en de groente met het deksel op de pan op halfhoog vuur in circa 5 minuten laten slinken, af en toe omscheppen.
Zout toevoegen en de andijvie in circa 5 minuten gaar koken.
In een kommetje de maïzena met ½ eetlepel water tot een glad papje roeren.
Al metende bij de andijvie voegen.
Blijven roeren tot de groente gebonden is.
Verhit in een braadpan de boter en bak hierin zachtjes de ui en de kerrie 3 minuten lang.
Was de andijvie en in dunne reepjes snijden.
Schep alles door elkaar.
Eventueel een scheutje water toevoegen en de groente met het deksel op de pan op halfhoog vuur in circa 5 minuten laten slinken, af en toe omscheppen.
Zout toevoegen en de andijvie in circa 5 minuten gaar koken.
In een kommetje de maïzena met ½ eetlepel water tot een glad papje roeren.
Al metende bij de andijvie voegen.
Blijven roeren tot de groente gebonden is.
lekkerbekske zegt:
Vandaag was ik er dan eindelijk toe gekomen dit recept van jou te proberen.
Het enigste wat ik er aan veranderd heb, is de hoeveelheid kerry, want hoewel we dol zijn op kerry, leek het toch wel wat veel, een hele eetlepel, want die meetlepel van ons is 15ML, dus gebruikte ik een ½ eetlepel en dat smaakte heerlijk. Wat een geweldige variatie op de gemiddelde andijvie recepten. Thanks.