Recept
« Terug naar recepten
Andijvie met walnoten
PT10M
Andijvie met walnoten
Een heerlijk andijvie met walnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Andijvie met walnoten te bereiden
-De andijvie fijn snijden en in een grote bak met water goed wassen (de modder en zand zakken naar de bodem).
-Indien je een zak andijvie hebt dan deze afwassen.
-De andijvie nat in een kookpan doen, dus niet goed laten uitlekken.
-Het vuur halfhoog zetten en blijven roeren tot de andijvie geslonken is.
-4 eetlepels van de mix voor groentesaus erbij doen en goed doorroeren, als het te droog word een heel klein beetje water erbij doen.
-De walnoten openbreken (ikzelf doe dit altijd met een schilmesje, op de bolle kant van de noot het mesje tussen de schil en draaien, zo blijven de walnoten heel)
-Schilletjes verwijderen, de walnoten niet al te klein breken en door de andijvie roeren samen met de rozijnen en een beetje nootmuskaat.
-Even goed doorwarmen.
-Indien je een zak andijvie hebt dan deze afwassen.
-De andijvie nat in een kookpan doen, dus niet goed laten uitlekken.
-Het vuur halfhoog zetten en blijven roeren tot de andijvie geslonken is.
-4 eetlepels van de mix voor groentesaus erbij doen en goed doorroeren, als het te droog word een heel klein beetje water erbij doen.
-De walnoten openbreken (ikzelf doe dit altijd met een schilmesje, op de bolle kant van de noot het mesje tussen de schil en draaien, zo blijven de walnoten heel)
-Schilletjes verwijderen, de walnoten niet al te klein breken en door de andijvie roeren samen met de rozijnen en een beetje nootmuskaat.
-Even goed doorwarmen.