KookJij

Andijvie op Portugese wijze

Een heerlijk andijvie op portugese wijze recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Portugal
Keuken: Europese
Bron: xquis
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Andijvie op Portugese wijze te bereiden

De andijvie schoonmaken, blancheren in kokend gezouten water en laten uitlekken. Gedurende 5 minuten laten stoven in de hete boter en kruiden met peper, zout en citroensap. Overscheppen in een beboterde ovenschotel.

De vismootjes halfgaar pocheren, laten uitlekken en op de andijvie schikken.

De gepelde hardgekookte eieren middendoor snijden en langs de randen van de schotel schikken.

Een tomatencoulis bereiden. Hiervoor de tomaten even onderdompelen in kokend water, de pel verwijderen, halveren, ontpitten en pletten met een vork. Het citroensap toevoegen, kruiden met peper en zout en het geheel pureren met de mixer. Onder voortdurend roeren de olie druppelsgewijs toevoegen tot een gebonden saus wordt bekomen. De tomatenpuree door de saus roeren en afwerken met het gehakte basilicum.

Overgieten met tomatencoulis en kruiden met peper, zout en Provençaalse kruiden.

Bestrooien met geraspte kaas en 10 minuten laten gratineren in de hete oven of onder de grill


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

j.nijhof

j.nijhof zegt:
Super!