Recept
« Terug naar recepten
Andijvie op Portugese wijze
PT40M
Andijvie op Portugese wijze
Een heerlijk andijvie op portugese wijze recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
xquis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Andijvie op Portugese wijze te bereiden
De andijvie schoonmaken, blancheren in kokend gezouten water en laten uitlekken. Gedurende 5 minuten laten stoven in de hete boter en kruiden met peper, zout en citroensap. Overscheppen in een beboterde ovenschotel.
De vismootjes halfgaar pocheren, laten uitlekken en op de andijvie schikken.
De gepelde hardgekookte eieren middendoor snijden en langs de randen van de schotel schikken.
Een tomatencoulis bereiden. Hiervoor de tomaten even onderdompelen in kokend water, de pel verwijderen, halveren, ontpitten en pletten met een vork. Het citroensap toevoegen, kruiden met peper en zout en het geheel pureren met de mixer. Onder voortdurend roeren de olie druppelsgewijs toevoegen tot een gebonden saus wordt bekomen. De tomatenpuree door de saus roeren en afwerken met het gehakte basilicum.
Overgieten met tomatencoulis en kruiden met peper, zout en Provençaalse kruiden.
Bestrooien met geraspte kaas en 10 minuten laten gratineren in de hete oven of onder de grill
De vismootjes halfgaar pocheren, laten uitlekken en op de andijvie schikken.
De gepelde hardgekookte eieren middendoor snijden en langs de randen van de schotel schikken.
Een tomatencoulis bereiden. Hiervoor de tomaten even onderdompelen in kokend water, de pel verwijderen, halveren, ontpitten en pletten met een vork. Het citroensap toevoegen, kruiden met peper en zout en het geheel pureren met de mixer. Onder voortdurend roeren de olie druppelsgewijs toevoegen tot een gebonden saus wordt bekomen. De tomatenpuree door de saus roeren en afwerken met het gehakte basilicum.
Overgieten met tomatencoulis en kruiden met peper, zout en Provençaalse kruiden.
Bestrooien met geraspte kaas en 10 minuten laten gratineren in de hete oven of onder de grill
j.nijhof zegt: