KookJij

Andijvie rolletjes

Een heerlijk andijvie rolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Verschillende recepten samengevoegd.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Andijvie rolletjes te bereiden

Snijd het onderste gedeelte van de andijvie weg, maak de bladeren los en leg ze in een grote pan met kokend water (uiteraard eerst wassen).
Laat dit 6 min. koken.
Neem met de schuimspaan de bladeren eruit en leg ze over de rand van het vergiet.
Verwarm 40 gr. boter in de hapjespan en doe daar de ui en knoflook en bak glazig, dan de kerriepoeder, paprikapoeder, aroma, peper, zout, rijst,en de kaas er aan toevoegen, roeren tot het mooi compact is. Vuur uit.
De andijvie bladeren (16 st) vullen met het mengsel.
Smelt de rest van de boter.
Voeg daar de ontvelde tomaten aan toe,1 dl. water en naar smaak wat worcestersaus, peper en zout.
Breng de vloeistof aan de kook en leg daar de rolletjes in en laat het op laag vuur ongeveer 10 min. door en door warm worden.

Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)

Andijvie anders, had het eerst met Chinese kool gemaakt maar dit is zeker zo lekker, uiteraard kun je het ook met andere koolsoorten maken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Patricia Langeveld

Patricia Langeveld zegt:
Feestelijk & lekker.