Recept
« Terug naar recepten
Andijvie rolletjes
PT45M
Andijvie rolletjes
Een heerlijk andijvie rolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Carmen Giskes
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Verschillende recepten samengevoegd.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Andijvie rolletjes te bereiden
Snijd het onderste gedeelte van de andijvie weg, maak de bladeren los en leg ze in een grote pan met kokend water (uiteraard eerst wassen).
Laat dit 6 min. koken.
Neem met de schuimspaan de bladeren eruit en leg ze over de rand van het vergiet.
Verwarm 40 gr. boter in de hapjespan en doe daar de ui en knoflook en bak glazig, dan de kerriepoeder, paprikapoeder, aroma, peper, zout, rijst,en de kaas er aan toevoegen, roeren tot het mooi compact is. Vuur uit.
De andijvie bladeren (16 st) vullen met het mengsel.
Smelt de rest van de boter.
Voeg daar de ontvelde tomaten aan toe,1 dl. water en naar smaak wat worcestersaus, peper en zout.
Breng de vloeistof aan de kook en leg daar de rolletjes in en laat het op laag vuur ongeveer 10 min. door en door warm worden.
Laat dit 6 min. koken.
Neem met de schuimspaan de bladeren eruit en leg ze over de rand van het vergiet.
Verwarm 40 gr. boter in de hapjespan en doe daar de ui en knoflook en bak glazig, dan de kerriepoeder, paprikapoeder, aroma, peper, zout, rijst,en de kaas er aan toevoegen, roeren tot het mooi compact is. Vuur uit.
De andijvie bladeren (16 st) vullen met het mengsel.
Smelt de rest van de boter.
Voeg daar de ontvelde tomaten aan toe,1 dl. water en naar smaak wat worcestersaus, peper en zout.
Breng de vloeistof aan de kook en leg daar de rolletjes in en laat het op laag vuur ongeveer 10 min. door en door warm worden.
Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)
Andijvie anders, had het eerst met Chinese kool gemaakt maar dit is zeker zo lekker, uiteraard kun je het ook met andere koolsoorten maken.
Patricia Langeveld zegt: