Recept
« Terug naar recepten
Andijviestamppot Italia
PT30M
Andijviestamppot Italia
Een heerlijk andijviestamppot italia recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Andijviestamppot Italia te bereiden
Snijd de aardappelen in blokjes, de andijvie in dunne reepjes. De tomaten ontvellen, de zaadjes verwijderen en in blokjes snijden. De ui en de salami in blokjes snijden.
De aardappelen in ruim water aan de kook brengen en 15 minuten laten koken, afgieten en daarna tot puree stampen. De roomkaas door de aardappel roeren. In de olie de uitjes fruiten. Als de uitjes zacht zijn de salami en even later de tomaatblokjes toevoegen. Waneer het mengsel klaar is uit de pan overdoen in een schaaltje. In de pan de rauwe andijvie verhitten terwijl je de andijvie blijft omzetten. Als de andijvie is geslonken het ui-mengsel er weer bij doen. Andijvie, ui-mengsel en aardappel met roomkaas goed door elkaar roeren.
De aardappelen in ruim water aan de kook brengen en 15 minuten laten koken, afgieten en daarna tot puree stampen. De roomkaas door de aardappel roeren. In de olie de uitjes fruiten. Als de uitjes zacht zijn de salami en even later de tomaatblokjes toevoegen. Waneer het mengsel klaar is uit de pan overdoen in een schaaltje. In de pan de rauwe andijvie verhitten terwijl je de andijvie blijft omzetten. Als de andijvie is geslonken het ui-mengsel er weer bij doen. Andijvie, ui-mengsel en aardappel met roomkaas goed door elkaar roeren.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
jdirks zegt: