De roosmarijn geeft een eigen smaak aan de stamppot.
Eventueel afgevallen blaadjes moeten wel verwijderd worden.
Recept
« Terug naar recepten
Andijviestamppot met spekjes en roosmarijn
PT60M
Andijviestamppot met spekjes en roosmarijn
Een heerlijk andijviestamppot met spekjes en roosmarijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
HdV
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Andijviestamppot met spekjes en roosmarijn te bereiden
Snijd de aardappelen in stukken.
Vul het stoomapparaat hiermee en leg de 2 takjes roosmarijn boven op de aardappels.
Stoom gedurende 45 min.
Snij ondertussen de andijvie fijn en was ze.
Bak de spekblokjes uit.
Verwijder na het stomen de roosmarijn en stamp de aardappels fijn, met wat melk.
Voeg de uitgebakken spekjes toe en spekvet naar behoefte en de andijvie.
Stamp alles goed door elkaar, tot een homogene massa.
Direct opdienen.
Vul het stoomapparaat hiermee en leg de 2 takjes roosmarijn boven op de aardappels.
Stoom gedurende 45 min.
Snij ondertussen de andijvie fijn en was ze.
Bak de spekblokjes uit.
Verwijder na het stomen de roosmarijn en stamp de aardappels fijn, met wat melk.
Voeg de uitgebakken spekjes toe en spekvet naar behoefte en de andijvie.
Stamp alles goed door elkaar, tot een homogene massa.
Direct opdienen.
A.Groenenberg zegt: