KookJij

Andijviestamppot met spekjes en roosmarijn

Een heerlijk andijviestamppot met spekjes en roosmarijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: HdV
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Andijviestamppot met spekjes en roosmarijn te bereiden

Snijd de aardappelen in stukken.
Vul het stoomapparaat hiermee en leg de 2 takjes roosmarijn boven op de aardappels.
Stoom gedurende 45 min.
Snij ondertussen de andijvie fijn en was ze.
Bak de spekblokjes uit.
Verwijder na het stomen de roosmarijn en stamp de aardappels fijn, met wat melk.
Voeg de uitgebakken spekjes toe en spekvet naar behoefte en de andijvie.
Stamp alles goed door elkaar, tot een homogene massa.
Direct opdienen.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

De roosmarijn geeft een eigen smaak aan de stamppot.
Eventueel afgevallen blaadjes moeten wel verwijderd worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

A.Groenenberg

A.Groenenberg zegt:
gezien op tv