Recept
« Terug naar recepten
Ansjovis Crostini
PT20M
Ansjovis Crostini
Een heerlijk ansjovis crostini recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kaas.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ansjovis Crostini te bereiden
Snij de Mozzarella in 8 plakken.
Snij de boterhammen bij of steek ze uit op dezelfde grootte als de diameter van de plakken Mozzarella en besprenkel de rondjes met wat oljifolie.
Peper en zout de Mozzarella, hak de gedroogde tomaten ragfijn en en spoel de ansjovisfilets even af en dep ze droog.
Maak dan sandwiches van brood, blaadje basilicum, een ansjovis, wat stukjes tomaat, plak Mozzarella, tomaat, ansjovis, basilicum en brood.
Druk ze goed op elkaar en bak ze goudbruin in hete oljifolie of rooster ze in een voorverwarmde oven op 200 gr. in 10 minuten aan iedere kant goudbruin.
Snij de boterhammen bij of steek ze uit op dezelfde grootte als de diameter van de plakken Mozzarella en besprenkel de rondjes met wat oljifolie.
Peper en zout de Mozzarella, hak de gedroogde tomaten ragfijn en en spoel de ansjovisfilets even af en dep ze droog.
Maak dan sandwiches van brood, blaadje basilicum, een ansjovis, wat stukjes tomaat, plak Mozzarella, tomaat, ansjovis, basilicum en brood.
Druk ze goed op elkaar en bak ze goudbruin in hete oljifolie of rooster ze in een voorverwarmde oven op 200 gr. in 10 minuten aan iedere kant goudbruin.