Op de Antillen worden deze pannenkoekjes bij gebakken vlees of vis als bijgerecht gegeten soms i.p.v. rijst of aardappels, met saus erover.
Men eet ze ook wel alleen als lunchgerecht bijv, maar niet met suiker of siroop en ze worden ook niet opgerold, dus niet als dessert.
Recept
« Terug naar recepten
Antilliaanse pompoenpannenkoek (Arepa di Pampuna)
PT20M
Antilliaanse pompoenpannenkoek (Arepa di Pampuna)
Op de Antillen worden deze pannenkoekjes bij gebakken vlees of vis als bijgerecht gegeten soms i.p.v. rijst of aardappels, met saus erover.
Men eet ze ook wel alleen als lunchgerecht bijv, maar niet met suiker of siroop en ze worden ook niet opgerold, dus niet als dessert.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
uit mijn moeders receptenmap
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Antilliaanse pompoenpannenkoek (Arepa di Pampuna) te bereiden
De pompoen schillen, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en in stukken snijden. In een beetje water met zout gaar koken, afgieten en fijn prakken.
Aan de pompoen toevoegen: melk + eieren + zelfrijzend bakmeel + rozijnen + eventueel zout en peper. Tot een beslag roeren. Het beslag is eigenlijk een dikke brij.
Olie verhitten in een grote koekenpan en hierin 3 a 4 kleine pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin bakken.
Uit de pan halen en warm houden. De rest bakken tot het beslag op is.
Aan de pompoen toevoegen: melk + eieren + zelfrijzend bakmeel + rozijnen + eventueel zout en peper. Tot een beslag roeren. Het beslag is eigenlijk een dikke brij.
Olie verhitten in een grote koekenpan en hierin 3 a 4 kleine pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin bakken.
Uit de pan halen en warm houden. De rest bakken tot het beslag op is.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Diovanni Joseph zegt:
Flavia Vasco de Sousa zegt:
gebruik nooit baking soda. Misschien dat iemand anders je raad kan geven.
Maartje zegt:
Flavia Vasco de Sousa zegt:
Marina zegt:
Flavia Vasco de Sousa zegt:
Jammer dat de pannenkoeken niet zo gelukt zijn bij jou, maar fijn dat ze wel lekker waren.
Ik maak ze altijd zo als het aangegeven is, alleen soms wat variatie met/zonder wat suiker of kaneel.
Je kunt ze ook met bloem maken hoor en eventueel een heel klein beetje bakpoeder erbij. Misschien volgende keer met wat minder melk eerst proberen?
Veel succes.
Roeland zegt:
Ik heb mij precies aan uw recept gehouden en het deeg smaakt werkelijk grandioos! Echter.....in de koekenpan ontstaat er geen pannenkoek, met de spatel valt het los, wanneer ik het tracht om te draaien, vervelend!
Die zelfrijzend bakmeel, moet dat geen bloem zijn?
Of heeft u een tip hoe dit overheerlijke deeg tot pannenkoeken te bakken is?
Met vriendelijke groet,
Roeland Lammers
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
djuava zegt:
Het zal wel lekker smaken, bedankt voor het recept. Groetjes Djuava.
Harry Löhr zegt:
Wat maak je er van, voor ontbijt?