Recept
« Terug naar recepten
Antilliaanse viskroketten
PT60M
Antilliaanse viskroketten
Een heerlijk antilliaanse viskroketten recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
20 stuks personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
21
Herkomst:
Aruba
Keuken:
Caraibische
Bron:
vis en vis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Antilliaanse viskroketten te bereiden
Maal de ui, paprika, bladselderij, peterselie en de madame jeanette fijn in de keukenmachine. Breng de melk met het water aan de kook met de vis, de gemalen specerijen, bouillonblokjes, boter en de kruiden. Roer alles goed door elkaar. Laat de vis op een laag vuurtje in 10 minuten gaar worden. Roer dan in kleine beetjes de bloem erbij tot een stevige massa ontstaat. Laat het mengsel 30 minuten afkoelen en opstijven. Een dikke rol vormen, Snijd de rol in stukken van 8 centimeter lang en vorm de kroketten. Kluts de eieren goed los en strooi paneermeel op een plat bord. Rol de kroketten eerst in paneermeel, daarna door het losgeklopte ei en dan weer in paneermeel. Je kunt de kroketten in de koelkast bewaren om later te bakken. Verhit de olie in een frituurpan en bak de kroketjes goudbruin. Serveer de kroketjes warm met mosterd.
channa zegt:
volgens mijn smaakpapillen is dat de allerlekkerst kroket!;)