Recept
« Terug naar recepten
Antipasto mortadella
PT30M
Antipasto mortadella
Een heerlijk antipasto mortadella recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4-5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Antipasto mortadella te bereiden
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Borstel intussen de oesterzwammen af en snijd ze in grove repen.
Pel de knoflook en hak hem fijn.
Maak de peterselie schoon, droog hem, pluk hem en hak hem fijn.
Pel de ui en snijd hem in ringen van ½ cm.
Spoel de spaghetti af en warm de pasta weer op in een klontje boter en een halve fles hot ketchup.
Leg op een plat bord een plak mortadellaworst, leg in het midden ervan een portie spaghetti en hierop opnieuw een plak worst. Maak hier pakketjes van.
Herhaal dit tot alle worst en spaghetti zijn verwerkt en u 10 pakketjes heeft.
Smeer een ovenschaal licht met boter in en schik de pakketjes hierop.
Zet de oven op 90°C.
Bak de oesterzwammen in een mengsel van olijfolie en boter, zout ze licht en strooi er royaal peper over.
Doe er, als de stukjes bruin beginnen te kleuren, de knoflook en 1 eetlepel pesto bij en schep dit mengsel goed door elkaar.
Wentel de uiringen in de bloem, klop ze even af en fruit ze 2 minuten krokant in een frituurpan op 180°C.
Haal het vlees uit de oven, schep op elk pakketje wat ketchup en leg er links en rechts wat kruidige oesterzwammen naast.
Ontvet de uiringen even op keukenpapier en verdeel ze over de pakketjes.
Strooi er tenslotte royaal peterselie over en serveer onmiddellijk met stokbrood.
Borstel intussen de oesterzwammen af en snijd ze in grove repen.
Pel de knoflook en hak hem fijn.
Maak de peterselie schoon, droog hem, pluk hem en hak hem fijn.
Pel de ui en snijd hem in ringen van ½ cm.
Spoel de spaghetti af en warm de pasta weer op in een klontje boter en een halve fles hot ketchup.
Leg op een plat bord een plak mortadellaworst, leg in het midden ervan een portie spaghetti en hierop opnieuw een plak worst. Maak hier pakketjes van.
Herhaal dit tot alle worst en spaghetti zijn verwerkt en u 10 pakketjes heeft.
Smeer een ovenschaal licht met boter in en schik de pakketjes hierop.
Zet de oven op 90°C.
Bak de oesterzwammen in een mengsel van olijfolie en boter, zout ze licht en strooi er royaal peper over.
Doe er, als de stukjes bruin beginnen te kleuren, de knoflook en 1 eetlepel pesto bij en schep dit mengsel goed door elkaar.
Wentel de uiringen in de bloem, klop ze even af en fruit ze 2 minuten krokant in een frituurpan op 180°C.
Haal het vlees uit de oven, schep op elk pakketje wat ketchup en leg er links en rechts wat kruidige oesterzwammen naast.
Ontvet de uiringen even op keukenpapier en verdeel ze over de pakketjes.
Strooi er tenslotte royaal peterselie over en serveer onmiddellijk met stokbrood.