Haal de strudel uit de oven,laat ietsje afkoelen en snij in plakken.
Serveer met de vanillasaus en eventueel een bolletje vanilla-ijs.
Als er per se iets alcoholisch bij geschonken moet worden,denk dan aan een Elzasser Selections Grains Nobles,een Duitse Trocken)beerenauslese.
Recept
« Terug naar recepten
Apfelstrudel met Vanillesaus (Lactosevrij)
PT170M
Apfelstrudel met Vanillesaus (Lactosevrij)
Er is een grote verscheidenheid aan appelgebak.In wezen zou dit recept moeten vallen onder appeltaart,omdat strudels in principe worden gemaakt met gelagerd deeg (bladerdeeg).
Je zou voor dit recept dus eigenlijk bladerdeeg moeten gebruiken.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
170 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Kinderen - Gebak
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Volkskrant dd 5 mei 2014,bewerkt door Pay-Uun Hiu
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Apfelstrudel met Vanillesaus (Lactosevrij) te bereiden
DEEG:
1).Zeef de bloem in een royale kom,maak in het midden een kuiltje en doe daarin het losgeklopte ei,de zachte boter,het zout,de azijn en het water.
2).Kneed goed door tot een soepel deeg.Zet het een half uur weg op een warme plek.
VULLING:
3).Week de rozijnen in een scheut rum of cognac,
4).Schil de appelen,verwijder klokhuis,schaaf ze met een kaasschaaf in dunne plakjes en vermeng met de suiker,de rozijnen en de fijngehakte amandelen.
5).Leg op het werkblad een schone doek of een siliconenmat en rol het deeg uit tot een flinterdunne rechthoek en snij de dikke randjes weg.
6).Bestrooi het deeg met de paneermeel.
7).Leg de vulling van appel,rozijnen en amandelen in een rol op het deeg in het midden en vouw het deeg dicht met behulp van doek of siliconenmat.
8).Leg het gevulde deeg met de naden naar beneden in een ingevette ovenschaal en schuif die in de voorverwarmde oven (op 180 graden Celsius).Laat daar een klein halfuurtje garen.
SAUS:
9).Doe het opengewerkte stokje met het vanillemerg in de melk en breng de melk aan de kook.Laat dat 10 minute trekken.
10).Intussen de dooiers schuimig kloppen met de suiker. en de eetlepel maizena.
11).Voeg een scheut hete melk toe aan de dooiers onder hard roeren en voeg dit toe aan de pan met vanille melk,die intussen van het vuur is gehaald.
12).Laat de saus op een zacht vuur voorzichtig indikken (denk er aan het mag niet koken!!!)
1).Zeef de bloem in een royale kom,maak in het midden een kuiltje en doe daarin het losgeklopte ei,de zachte boter,het zout,de azijn en het water.
2).Kneed goed door tot een soepel deeg.Zet het een half uur weg op een warme plek.
VULLING:
3).Week de rozijnen in een scheut rum of cognac,
4).Schil de appelen,verwijder klokhuis,schaaf ze met een kaasschaaf in dunne plakjes en vermeng met de suiker,de rozijnen en de fijngehakte amandelen.
5).Leg op het werkblad een schone doek of een siliconenmat en rol het deeg uit tot een flinterdunne rechthoek en snij de dikke randjes weg.
6).Bestrooi het deeg met de paneermeel.
7).Leg de vulling van appel,rozijnen en amandelen in een rol op het deeg in het midden en vouw het deeg dicht met behulp van doek of siliconenmat.
8).Leg het gevulde deeg met de naden naar beneden in een ingevette ovenschaal en schuif die in de voorverwarmde oven (op 180 graden Celsius).Laat daar een klein halfuurtje garen.
SAUS:
9).Doe het opengewerkte stokje met het vanillemerg in de melk en breng de melk aan de kook.Laat dat 10 minute trekken.
10).Intussen de dooiers schuimig kloppen met de suiker. en de eetlepel maizena.
11).Voeg een scheut hete melk toe aan de dooiers onder hard roeren en voeg dit toe aan de pan met vanille melk,die intussen van het vuur is gehaald.
12).Laat de saus op een zacht vuur voorzichtig indikken (denk er aan het mag niet koken!!!)
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Vincenzo zegt:
lidy van den berg zegt:
Jan A van der Hoeden zegt:
Beste Lidy,Fijn dat je even corrigerend optrad.Ja,er zit in de Nederlandse roomboter lactose,in tegenstelling tot de buitenlandse roomboters.Die worden op een andere manier gemaakt,waardoor ze lactose vrij zijn.Er had moeten staan dat het roomboter van de Lidl of Aldi moest zijn.Dat staat er nu dan ook.
Jan A.
Jan A van der Hoeden zegt:
Hallo Vincenzo,
Dank voor je opmerking,je hebt helemaal gelijk.Ik heb meteen een aantal typo's verbeterd.
Jan A.