KookJij

Apfelstrudel met Vanillesaus (Lactosevrij)

Er is een grote verscheidenheid aan appelgebak.In wezen zou dit recept moeten vallen onder appeltaart,omdat strudels in principe worden gemaakt met gelagerd deeg (bladerdeeg). Je zou voor dit recept dus eigenlijk bladerdeeg moeten gebruiken.
Recept van:
Bereidingstijd: 170 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Gebak
  2. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Volkskrant dd 5 mei 2014,bewerkt door Pay-Uun Hiu
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Apfelstrudel met Vanillesaus (Lactosevrij) te bereiden

DEEG:
1).Zeef de bloem in een royale kom,maak in het midden een kuiltje en doe daarin het losgeklopte ei,de zachte boter,het zout,de azijn en het water.
2).Kneed goed door tot een soepel deeg.Zet het een half uur weg op een warme plek.
VULLING:
3).Week de rozijnen in een scheut rum of cognac,
4).Schil de appelen,verwijder klokhuis,schaaf ze met een kaasschaaf in dunne plakjes en vermeng met de suiker,de rozijnen en de fijngehakte amandelen.
5).Leg op het werkblad een schone doek of een siliconenmat en rol het deeg uit tot een flinterdunne rechthoek en snij de dikke randjes weg.
6).Bestrooi het deeg met de paneermeel.
7).Leg de vulling van appel,rozijnen en amandelen in een rol op het deeg in het midden en vouw het deeg dicht met behulp van doek of siliconenmat.
8).Leg het gevulde deeg met de naden naar beneden in een ingevette ovenschaal en schuif die in de voorverwarmde oven (op 180 graden Celsius).Laat daar een klein halfuurtje garen.
SAUS:
9).Doe het opengewerkte stokje met het vanillemerg  in de melk en breng de melk aan de kook.Laat dat 10 minute trekken.
10).Intussen de dooiers schuimig kloppen met de suiker. en de eetlepel maizena.
11).Voeg een scheut hete melk toe aan de dooiers onder hard roeren en voeg dit toe aan de pan met vanille melk,die intussen van het vuur is gehaald.
12).Laat de saus op een zacht vuur voorzichtig indikken (denk er aan het mag niet koken!!!)

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Haal de strudel uit de oven,laat ietsje afkoelen en snij in plakken.
Serveer met de vanillasaus en eventueel een bolletje vanilla-ijs.
Als er per se iets alcoholisch bij geschonken moet worden,denk dan aan een Elzasser Selections Grains Nobles,een Duitse Trocken)beerenauslese.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
BoZ,20180304,
Hallo Vincenzo,
Dank voor je opmerking,je hebt helemaal gelijk.Ik heb meteen een aantal typo's verbeterd.
Jan A.
Vincenzo

Vincenzo zegt:
Goed recept voor de strüdel, helaas mist de eetlepel maizena in de omschrijving voor de bereiding van de saus! Deze hoort toegevoegd te worden bij de eidooiers en de suiker voor het binden van de saus!
lidy van den berg

lidy van den berg zegt:
Bedankt Jan voor de tip. Ik wist niet dat de roomboter van de Lidl en Aldi anders bereid werd. Wel weet ik dat de smeerbare margarine van de Lidl hier in nederland bereid wordt. Maar zo zie je je bent nooit te oud om te leren
Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
BoZ,20140514,
Beste Lidy,Fijn dat je even corrigerend optrad.Ja,er zit in de Nederlandse roomboter lactose,in tegenstelling tot de buitenlandse roomboters.Die worden op een andere manier gemaakt,waardoor ze lactose vrij zijn.Er had moeten staan dat het roomboter van de Lidl of Aldi moest zijn.Dat staat er nu dan ook.
Jan A.
lidy van den berg

lidy van den berg zegt:
Let goed op wat voor boter je gebruikt. Want in boter zit ook Lactose!!!!!
En er is nu lactosevrije dagmelk van campina of arla.
De Lidl verkoop houdbare lactosevrije melk