KookJij

Appel-amandeltaartjes

Een heerlijk appel-amandeltaartjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: bakken met plezier
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appel-amandeltaartjes te bereiden

Bereid het kruimeldeeg een dag op voorhand : meng een vleugje zout, de suiker, het ei, de zachte boter en een scheutje water door de bloem. Vorm tot een bal, verpak in plasticfolie en laat een nacht rusten in de koelkast (dan smaakt het beter).
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180° C. Schil de appelen en snijd ze in schijfjes. Meng het amandelpoeder, de suiker, de vanillesuiker en de room. Voeg een mespuntje kaneel- en gemberpoeder toe. Spreid het deeg uit, snijd er 4 cirkels uit en leg deze in ingeboterde taartvormpjes. Prik met een vork gaatjes in deze deegbodems, leg er in een kring appelschijfjes op, bestrooi met amandelpoeder en sluit af met een laag amandelcrème. Verwarm de oven voor op 180° C en laat de taartjes ongeveer 25 minuten bakken.
Presentatie
Serveer op kamertemperatuur of lichtjes lauw.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst