Recept
« Terug naar recepten
Appel-amandeltaartjes
PT60M
Appel-amandeltaartjes
Een heerlijk appel-amandeltaartjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
bakken met plezier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appel-amandeltaartjes te bereiden
Bereid het kruimeldeeg een dag op voorhand : meng een vleugje zout, de suiker, het ei, de zachte boter en een scheutje water door de bloem. Vorm tot een bal, verpak in plasticfolie en laat een nacht rusten in de koelkast (dan smaakt het beter).
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180° C. Schil de appelen en snijd ze in schijfjes. Meng het amandelpoeder, de suiker, de vanillesuiker en de room. Voeg een mespuntje kaneel- en gemberpoeder toe. Spreid het deeg uit, snijd er 4 cirkels uit en leg deze in ingeboterde taartvormpjes. Prik met een vork gaatjes in deze deegbodems, leg er in een kring appelschijfjes op, bestrooi met amandelpoeder en sluit af met een laag amandelcrème. Verwarm de oven voor op 180° C en laat de taartjes ongeveer 25 minuten bakken.
Presentatie
Serveer op kamertemperatuur of lichtjes lauw.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180° C. Schil de appelen en snijd ze in schijfjes. Meng het amandelpoeder, de suiker, de vanillesuiker en de room. Voeg een mespuntje kaneel- en gemberpoeder toe. Spreid het deeg uit, snijd er 4 cirkels uit en leg deze in ingeboterde taartvormpjes. Prik met een vork gaatjes in deze deegbodems, leg er in een kring appelschijfjes op, bestrooi met amandelpoeder en sluit af met een laag amandelcrème. Verwarm de oven voor op 180° C en laat de taartjes ongeveer 25 minuten bakken.
Presentatie
Serveer op kamertemperatuur of lichtjes lauw.