Recept
« Terug naar recepten
Appel-aspergeslaatje met geitenkaas
PT25M
Appel-aspergeslaatje met geitenkaas
Een heerlijk appel-aspergeslaatje met geitenkaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appel-aspergeslaatje met geitenkaas te bereiden
Pel de asperges en was ze. Bind ze in bussels en kook ze gaar (zo’n 10 minuten) in licht gezouten water.
Laat ze uitlekken en snij ze in stukjes.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in sneetjes.
Wikkel rond elk geitenkaasje een fijn sneetje spek. Gril ze zo’n 3 minuten in de oven: het spek moet goudbruin gebakken zijn.
Meng alle ingrediënten van de vinaigrette.
Was de waterkers, zwier hem droog en verwijder de steeltjes.
Verdeel de waterkers, de appel en de stukken asperge op kleine bordjes en laat in het midden een beetje plaats open.
Besprenkel het slaatje met de vinaigrette, leg een warm geitenkaasje in het midden en dien onmiddellijk op.
Laat ze uitlekken en snij ze in stukjes.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in sneetjes.
Wikkel rond elk geitenkaasje een fijn sneetje spek. Gril ze zo’n 3 minuten in de oven: het spek moet goudbruin gebakken zijn.
Meng alle ingrediënten van de vinaigrette.
Was de waterkers, zwier hem droog en verwijder de steeltjes.
Verdeel de waterkers, de appel en de stukken asperge op kleine bordjes en laat in het midden een beetje plaats open.
Besprenkel het slaatje met de vinaigrette, leg een warm geitenkaasje in het midden en dien onmiddellijk op.