Recept
« Terug naar recepten
Appel-banaancake met esdoornsiroop
PT60M
Appel-banaancake met esdoornsiroop
Een heerlijk appel-banaancake met esdoornsiroop recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
19
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
http://www.bloggen.be/macuisine
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appel-banaancake met esdoornsiroop te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Roer de eidooiers en de suiker tot room. Meng de gesmolten (niet heet!) vetstof en de esdoornsiroop eronder. Voeg nu de bakpoeder en bloem al zevend eronder en roer totdat een deeg is onstaan. Klop de eiwitten op met behulp van een snuifje zout, dat bevordert het stijfkloppen. Schil en snijd de appel in stukjes alsook de banaan. Voeg bij het deeg en roer even om en voeg dan voorzichtig (met behulp van pannelikker) de opgeklopte eiwitten eronder. Vet een vorm in met boter en bestuif de binnenkant van de vorm met wat bloem en zorg dat er een laagje blijft kleven aan de bodem. Klop de rest van de bloem eruit, plaats de vorm met de cake in de voorverwarmde oven (180°C) en laat gedurende 45 minuten bakken. Haal de cake uit de oven en laat hem een half uurtje afkoelen. Haal uit vorm en laat verder afkoelen. bestrooi als laatste met bloemsuiker en snij de cake in schijfjes van 1cm dikte.
Tip:
Indien u een springvorm gebruikt, vet de bodem van de springvorm in met boter, plaats de bodem op bruin bakpapier en snij rondom af. Plaats de bakpapier op de bodem en druk goed aan. Plaats nu de bovenkant van de springvorm en sluit de springvom stevig. Op die manier zal de cake niet blijven kleven aan de bodem.
Tip:
Indien u een springvorm gebruikt, vet de bodem van de springvorm in met boter, plaats de bodem op bruin bakpapier en snij rondom af. Plaats de bakpapier op de bodem en druk goed aan. Plaats nu de bovenkant van de springvorm en sluit de springvom stevig. Op die manier zal de cake niet blijven kleven aan de bodem.
pintens zegt: