Recept
« Terug naar recepten
Appel-bramencrumble
PT45M
Appel-bramencrumble
Een heerlijk appel-bramencrumble recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
23
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Mijn Jumbo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appel-bramencrumble te bereiden
Schil de appels,verwijder de klokhuizen en snij ze in blokjes.Meng de appelblokjes met de bramen en het citroensap.bewaar dit mengsel in de koelkast.Doe bloem,suiker en klein gesneden boter in een kom en kneed dit met koele handen tot een kruimelig deeg.Vet 4 kleine ovenschaaltjes in en vul ze met het vruchtenmengsel(niet helemaal vol).Bedek dit met een flinke laag kruimeldeeg.Zet de bakjes ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden,tot het deeg lichtbruin is.Serveer met slagroom.
derbyke zegt: