Recept
« Terug naar recepten
Appel-courgettechutney
PT120M
Appel-courgettechutney
Een heerlijk appel-courgettechutney recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
? personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appel-courgettechutney te bereiden
De gedroogde appelringen in kleine blokjes snijden, in schaal doen, met rum bedruppelen en afgedekt laten trekken. Courgettes wassen, steel en bloeiaanzet verwijderen. Courgettes in hele kleine blokjes snijden. Appels schillen, klokhuis verwijderen en in dunne plakjes snijden. Gemberwortel schillen en in dunne plakjes snijden. Courgette met appelschijven, rumappel, gemberplakjes, kaneelstokje, kruidnagels en laurierblad in pan doen. Munt wassen, blaadjes van de stelen halen en toevoegen aan mengsel. Suiker en azijn toevoegen en alles al roerend aan de kook brengen. De chutney op laag vuur 1 - 1 1/4 uur laten koken, tot massa dik-vloeibaar wordt. De laurierblaadjes, kruidnagels en kaneelstokje verwijderen en de chutney met azijn en zout op smaak brengen. De chutney in voorbereide weckpotten doen, sluiten en in heetwaterbad 20 minuten inkoken (watertemp. moet 90°C zijn).