Recept
« Terug naar recepten
Appel in bladerdeeg en sabayon van calvados en kaneelijs
PT40M
Appel in bladerdeeg en sabayon van calvados en kaneelijs
Een heerlijk appel in bladerdeeg en sabayon van calvados en kaneelijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appel in bladerdeeg en sabayon van calvados en kaneelijs te bereiden
Appels schillen en uitboren. De boter kaneel rozijnen en spijs mengen tot een glad geheel. De holtes in de appels hier mee vullen. Verwarm de oven voor op 200 graden. De plakjes korstdeeg met losgeklopt eigeel bestrijken. Een appel in het midden van een plak zetten en het deeg er sluitend omheen vouwen. De bollen met water bestrijken en bestrooien met suiker. 20 min bakken. Afkoelen; voor het serveren opnieuw even afbakken in een hete oven. Kaneelijs: De melk de room suiker glucose vanillemerg en het kaneelstokje aan de kook brengen en 15 min laten trekken. Eierdooiers luchtig kloppen in de keukenmachine. Giet er lagzaam het roommengsel bij en laat kloppen tot het koud is. Draai er in de sorbetière ijs van. Sabayon: Eierdooiers met calvados cider suiker en vanillemerg au bain marie luchtig kloppen tot een stevige massa. Van het vuur af koud kloppen. Als de massa koud is er de stijf geslagen room door spatelen.
Dave zegt: