Recept
« Terug naar recepten
Appel-krentenflap
PT30M
Appel-krentenflap
Een heerlijk appel-krentenflap recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appel-krentenflap te bereiden
1. Schil de appel, verwijder het klokhuis en pitten. Snij hem in heel fijne plakjes.
2. Leg de appelschijfjes op een helft van het deegvierkantje. Strooi er de rozijntjes en de helft van de suiker over. Beleg met vlokjes boter.
3. Vouw de flap toe en druk de randen stevig aan. Las ze met losgeklopte eidooier. Bestrijk de bovenkant van de flap met de rest van de eidooier. Strooi er de rest van de suiker over.
4. Bak ongeveer 20 minuten op 180°C.
2. Leg de appelschijfjes op een helft van het deegvierkantje. Strooi er de rozijntjes en de helft van de suiker over. Beleg met vlokjes boter.
3. Vouw de flap toe en druk de randen stevig aan. Las ze met losgeklopte eidooier. Bestrijk de bovenkant van de flap met de rest van de eidooier. Strooi er de rest van de suiker over.
4. Bak ongeveer 20 minuten op 180°C.
akrul zegt: