Recept
« Terug naar recepten
Appel-pastinaaksoep
PT35M
Appel-pastinaaksoep
Een heerlijk appel-pastinaaksoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4/6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Colruyt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appel-pastinaaksoep te bereiden
Maak de pastinaken schoon, schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de ui, de pastinaak en de appels in stukjes.
Smelt de boter op hoog vuur in een soeppan en fruit de ui 2 min.
Voeg de pastinaak toe en 2 min. later de appels. Bestrooi met de Provençaalse kruiden. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Voeg de groentebouillon toe en dek de pan af.
Kook de soep 10 min. op een hoog vuur. Haal de pan van het vuur, laat de soep 15 min. rusten en mix fijn.
Voeg de room toe en warm de soep enkele minuten opnieuw op.
Bestrooi met peterselie en serveer met bruin brood.
Smelt de boter op hoog vuur in een soeppan en fruit de ui 2 min.
Voeg de pastinaak toe en 2 min. later de appels. Bestrooi met de Provençaalse kruiden. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Voeg de groentebouillon toe en dek de pan af.
Kook de soep 10 min. op een hoog vuur. Haal de pan van het vuur, laat de soep 15 min. rusten en mix fijn.
Voeg de room toe en warm de soep enkele minuten opnieuw op.
Bestrooi met peterselie en serveer met bruin brood.